Så er det tid for et indlæg her. Det er sjovt – har ofte bemærket at en opdatering her på bloggen har en slags “terapeutisk effekt” 😀 Når der kæmpes, tænkes, analyseres osv – og jeg slutligt laver et skriv her, så er det en slags punktum for alle spekulationerne. En plan er lagt, trådene samlet – og energien kan igen bruges på andet.

Sidste mandag blev E- kuldet HD fotograferet – eller 4 ud af 5 helt præcist. Nr. 5 bor i Jylland, og vil også gerne fotograferes. Det sted jeg kendte til tager dog pt ikke HD billeder pga deres udstyr – så vi venter til det er på plads igen.

Men 4 stk. blev fotograferede – og kom fra hhv Holstebro, Lolland, Holbæk og Amager. Jeg havde Bianca med, idet ejer måtte på job.

Utrolig dejligt at se dem alle – flere af hundene har jeg ikke set særlig meget. F.eks Timmy i Holstebro – ham så jeg sidste da han var 4 mdr. – næsten 1 år siden. Han havde dog ikke glemt mig – han var SÅ glad. Hold da op, hvor sødt!! smiley

De blev fotograferede, og alt gik fint og stærkt. Synes ofte det tager tid at lægge dem rigtigt m.m. – men første billede sad åbenbart allerede i kassen. Bagefter drak vi kaffe og spiste kage, og Fanny gik på omgang, til hendes store fornøjelse. Hun var også med bare for hyggens skyld.

3 fine hofter sagde dyrlægen – nr. 4 lidt løs i det, hvilket jeg selv kunne se. Det var Bianca, som dels var i løbetid – men som desværre også er for tynd. For ca. ½ år siden var hun lidt for tyk – hvilket jeg sagde til ejer. Hun satte Bianca på skrump – og skiftede til andet foder – og det er gået stærkt – Bianca har tabt 5-6 kilo på 5 mdr. Hun er en stor tæve – meget langlemmet og stor – på nu 19 kilo. Nu vejer hun 3-4 kilo for lidt 🙁 Totalt spidsrygget og har også tabt muskelmasse. Det er kommet bag på os begge, hvor meget hun egentlig har tabt sig.

Jeg kan sparke mig selv over ikke at have fulgt op på det – og selvbebrejdelserne er store!!

Ud fra dyrlægens vurdering ville jeg kunne risikere at få status C på hofterne – hvis de var meget strenge – men han troede det nu ikke. For hun har fine, dybe hofteskåle og flotte knoglehovedet – det er kun ligament, der skal strammes op. Opfedning + i svømmehal var hans opskrift.

Jeg har fået fotograferet alle mine hvalpe – og altid med A -+ enkelt B. Mener det er 17 A hvalpe og 1 B hvalp der er sendt i verden herfra, så jeg forstod ingenting af dette. Alt omkring er jo fotograferet – men jeg tog den beslutning at nu skulle hun have noget seriøst godt foder og ud og træne musklerne op – og så skal hun omfotograferes.

Så kom DKKs dom. Bianca har D hofter – Lassie B/C – og de 2 sidste A. Hold da op – Lassie skulle jo have flotte hofter ????

Ringede til dyrlægen, som blev tosset og mente de var helt vanvittige derinde. Han vidste der sad en bestemt aflæser, som gik helt amok over “lidt løshed”. Biancas hofter fejlede ikke noget, og hun ville aldrig få problemer med dem – hun skulle bare have nogle muskler.

Okay så – jeg spurgte om der var mulighed for at få billederne, og dem kunne jeg så hente på CD rom. Jeg er jo sådan en, der har det med at bide sig lidt fast, når der er noget jeg ikke forstår.

Dem hentede jeg i går – tog lige turen til Vesjælland igen, og fik Fanny revaccineret ved samme lejlighed.

Dem har jeg så kigget på – og har haft et par venner med forstand på det til at kigge også.

I alle 4 tilfælde ligger alle hundene hamrende skæve desværre 🙁 Der er en masse regler med linier m.m. der skal flugte i hundens skelet – og det gør det bare overhovedet ikke. Jeg kan selv se knæskallerne ligger skævt, og hofterne ligger skævt mod venstre – men der er åbenbart flere fejl, jeg så ikke har forstand på. F.eks kan man på lyset se, at den ene side af hunden ligger højere end den anden osv .

Som en sagde – er det en god, stram A hofte kan man stort set ikke “ødelægge” den ved at lægge dem forkert – og det er så Timmy og Madonnas held. Timmys billede er helt VILDT skævt.

Er der en lille løshed kan man desværre – og Lassies C hofte skyldes at benet er hevet og og UD – hendes knoglehoved er simpelthen manipuleret væk fra skålen. Det er jo helt skidt 🙁 Derudover er hendes hofter stramme og faste – men igen, billederne er skæve, så hvad kan man tro på ?

Bianca ligger også hamrende skævt – og det sår jo totalt tvivl om resultatet. Derudover burde det højest have været C/C siger vennerne. Den løshed berettiger ikke til D.

Nu har jeg gennem årene sat spørgsmålstegn ved dyrlæger i mange sammenhænge, og det ser ud til jeg må til det igen.

F.eks var det tydeligt, at aflæserne hhv tirsdag, onsdag og torsdag i denne uge ikke var samme mennesker og så de indsendte hunde meget forskelligt. Tirsdag og torsdag var alle hunde A – og så enkelt B, C , D og E ( tirsdag ). Torsdag var alle A – og 1 var B. Onsdag – hvor mine resultater kom – var stort set alt B og C – og så Bianca D. Få hunde fik A. Var alle hundene denne dag bare mere elendige end de andre 2 ? ELLER – har aflæserne divergerende opfattelser af graderne ??

Spørger man rundt til folk med kendskab til det – ja, så har aflæserne forskellige opfattelser. Jeg er tydeligt rendt ind i MR./ MRS. barsk!

Når det er sagt – så skal billeder ikke være ret skæve, før resultatet kan være endda meget misvisende.

Jeg har ellers altid været tilfreds – har fået ene fine statusser, men jeg synes også det gik stærkt i mandags – der plejer at skulle møffes meget mere rundt med dem. Måske en dyrlæge med tidspres ?

Derudover er Bianca som skrevet ALT for tynd – og de er stort umulige at lægge lige uden rygpude – hun lå uden.

Jeg tager gerne “tæsk” – hvis de er berettigede. Men jeg er dybt usikker på, om det er det. Synes der er så mange omstændigheder som ikke er i orden, således jeg ikke kan være sikker på resultatet.

Dertil er det 3. generations Lapinetter, og ALT er fotograferet her. Jeg har ikke bare pillet 1-2 hunde ud i hvert kuld, hvor der så kunne være dårlige statusser hos nogle søskende uden man vidste det. ALT er fotograferet – og alt med A ( enkelt med B ).

Så det er meget svært at forstå.

Så siger man – måske de 2 linier ikke passer sammen. Det kan godt være – ligesom når man ikke ved, hvad man fejler – så har man “virus”.

Jeg er stædig og jeg vil til bunds i det her.

Bianca skal tage på + er i løb pt. Det skal der gøres noget ved. Ejer har indkøbt ordentligt tørkost, fremfor barf, tilskud, hun er meldt til svømning – og jeg nupper hende et par gange om ugen til lange traveture. Nu skal alle sejl sættes til. Så bliver hun omfotograferet om ½ år OG vi snupper en kiropraktortur inden da. Man kan se på billedet hun er skæv i bækkenet ( eller også ligger hun bare vildt, vildt skævt ).

Der er rigtigt mange ting at handle på – og det gør vi. Ejer er 100 % på også, og fatter intet – for hun har en hund, der gladeligt hopper 1,5 meter over hegn og i hele taget er en hoppebold.

Jeg kan ikke acceptere en D diagnose – jeg tror ikke på den.

Når vi har sørget for alle omstændigheder er ok, og hun SÅ skulle få D – så vil jeg acceptere det. Men ikke før da – og jeg tvivler stærkt på det bliver resultatet.