Nu er de små F´er blevet 14 uger – alias knap 3½ måned. Det går bare så stærkt – og heldigvis kan jeg følge med over hele linien meget intenst.

Der er livlig aktivitet i vores gruppe på facebook, hvor der udveksles mange fif omkring klikkertræning pt. Det er jo et krav fra min side, at de små skal til hvalpetræning, og jeg skal love for det er et hit rundt omkring. Herligt !!

4 af hvalpene har nu “elefanten” på plads – det er dælme sejt. Der sendes til targets, rundt om pinde m.m. – og de lærer bare så hurtigt, de små!

Socialiseringskonkurrencen er slut – og Aslan vandt med hele 190 krydser ( 38 krydser mere en mig – og jeg har knoklet rundt med Fanny ). Flora var lige i hælene på Aslan med 188 krydser.

Det har været kanon sjovt at følge med i – og være en del af. Det er væltet ind med billeder, af hvalpe på mærkelige steder – og fantasien har været stor.

Arbejdet betaler sig – for ejerne melder også stolt tilbage om epiosoder, når de er “ude”, hos dyrlægen m.m. Det er bare ros, ros og ros over hele linien. Glade, åbne, sociale, nysgerrige små vapser.

Som opdrætter kan man gøre sig umage med den arvelige del – og Bassie og Summer er to mentalt rigtigt gode hunde. Begge har flotte UHM, med krydserne de rigtige steder. Men arven kan ikke stå alene – der skal miljøtræning til også. Så jeg er så glad for der er fulgt op på det på så flot måde.

De ER nogle seje små vapser – i går skulle jeg hente min datter ved metroen, og tog Fanny med i god tid. Nuppede elevatoren op på perronen, hvor vi kiggede på togene der kom ca. hvert andet minut. Hun var helt og aldeles totalt ligeglad. Jodlede bare ind i elevatoren og ud igen, som gjorde hun det hver dag. Kiggede lige kort på toget – sådan uinteresseret og var egentlig mest optaget af at komme hel til alle de søøøøde mennesker, der stod omkring – og at tigge godbidder.

Jeg er så tilfreds med det kuld – de indfrier totalt de forventninger jeg måtte have pt rent mentalt.

Arbejdsmæssigt er det dælme også lovende. Så det er meget, meget spændende, det hele.

Bianca – som fik diagnosen HD D – er vi i fuld gang med at bygge muskler og fylde på – og man kan allerede mærke det på hende. Gode gåture, masser af god mad + tilskud, og så svømning. Emilie og jeg var af sted med hende til svømning sidste uge – og nu skal hun gå fast. Jeg havde nok forventet noget “uha – vand!!” og en masse overtalelses-evner. Det gik LANGT over forventning, og hun fik sågar svømmet ca. 10 baner. Jeg havde troet vi slet ikke fik hende i vandet den første gang 😀

Nu er der lagt en plan for hende der.


Fanny er bygget lidt som Bianca – lang krop, langlemmet generelt og hun vokser stærkt. Så hun er røget på barf nu, for at udjævne det lidt. Derudover har hun en tendens til at bære halen til højre – ved høj hale går halen op – og vipper så til højre. Det kan jo være noget hun simpelthen er født med – altså hun ER bare sådan, men kan også tyde på noget skævhed måske (?) Aner det ikke, men livrem og seler, så vi tog til kiropraktor Charlotte Frigast. Hun fandt ting i venstre balle/lår, som var spændt – og i højre front. Mest i fronten – så det var godt vi kom af sted. Der blev manipuleret på plads og pt har jeg opgaven at holde hende i ro. Spørg lige om DET er svært ???? 😀

Derudover går hun rigtig flot – sagde Charlotte. Og hun er da også en lille tæske-rundt-turbosag, så tænker det er småting. Men hellere forebygge end at hun vokser op “skævt”.

Et par videoer af resultatet af 5 min. træning. Hun lærer LYNENDE hurtigt. 1. gang hun prøver disse tricks – 2 min. med hvert – og der kan man se, hvad jeg mener med halen…. :

“rundt om pind”

//www.youtube.com/embed/-dadr3Rakk0“twist”

//www.youtube.com/embed/9A9zTi3Vy1AAslan er også godt med – og Saga. De kan begge elefanten nu……..

Flora + ejer tog toget fra Næstved forleden. De træner hos DCH, men ejer vil altså også lære det her – så jeg hentede hende ved toget og så fik hun hele indføringen til klikkertræning. I løbet af 5 min. kunne Flora faktisk elefanten. Det er dælme imponerende – de lærer SÅ hurtigt, de små pus!!!

Aslan laver elefant :

//www.youtube.com/embed/d9t5Sv8uMDIOg rundt om pind og twist har han også totalt tjek på.

Som skrevet – livlig aktivitet på facebook – de smides videoer, skrives fif, råd – og det er et fedt miljø. Der sker en masse.

Saga kan elefanten lidt så godt – og Flora stort set også. Sejt!

Fiona har tjek på “high five” – og knokler også med elefant med mere.

Det er stort set hele kuldet, der er gået “trænings-amok”. Me like!!!

Går også super med Odin i Holland – de har en personlig træner til at komme hjem til dem og træne med dem. SÅ sejt!! 🙂