Jeg synes, der er meget at se til pt, men hvis jeg blev spurgt – jamen, hvad laver du så……..jah, så synes jeg det er svært at sætte fingeren på noget konkret smiley

En del hvalpe af huset har været forbi, og få en forårsvask. Mange fælder, og så er det lækkert at få dem puttet i bad, blowet osv så al den løse uld kommer af i en omgang. Klippet poter, negle, ordnet ører, taget tandsten osv. Jeg elsker det arbejde, og det er dejlige at have sine små pus mellem hænderne en 3-4 timer hele alene.

I dag sker der noget helt specielt. Tjalfe – min allerførste collie – kommer forbi til vask. Ham måtte vi desværre af med for mange år siden, da han desværre bed ved pres – og vi havde små børn. Han fandt nok et af de meget få hjem, der ville kunne rumme ham – og vi har holdt kontakten siden. Han bor i Ålborg – så det var lidt sjovt at få en besked om man kunne booke tid til en vask 😀 Men jow da – han kommer i dag.

I morgen flytter Dina ind på weekend. Jeg er blevet spurgt om jeg vil lave et kuld på hende – og det vil jeg meget gerne. Nok eneste mulighed for at få noget videre efter C kuldet, da min egen Casey jo har borrelia i et omfang, så det ikke er tilrådeligt at parre hende. Vi havde forventet løb til juli/august – men så ringede hendes ejer i går – hun er lige gået i løb. Hu hej – så skal der handles. Hun skal kunne gå med flokken her, for at jeg vil lave hvalpe på hende – for er hun presset her, skal hun ikke have hvalpe her. Så nu kommer hun på weekend, og så afklares dette. Jeg har dog en forventning om det nok skal gå. Jeg har ofte hvalpe af huset boende her på ferie, og det har altid været helt udramatisk.

Hanhunden er også fundet. Ham så jeg for år tilbage og kunne enormt godt lide ham umiddelbart. Nysgerrig, social, meget venlig og virkede totalt velafbalanceret. Også livlig og legende, men helt uden stress. Han er blue merle og 100 % amerikansk. Når parringen har fundet sted, skal der nok komme navn, billede osv 🙂 Nu er første step, at Dina skal ind i flokken.

Casey er startet til træning – og Fanny har været til hvalpetræning 3 gange nu. Så utroligt dejligt at komme i gang med Casey igen – jeg elsker at arbejde med hende. Hun er på, livlig, lettrænet og fatter lynhurtigt. Efter 1 times træning er hun dog helt færdig – den borrelia + diverse tilbagefald har desværre haft en pris. Nu tilrettelægger jeg det, så det ikke bliver for længe ad gangen og må tage små pauser, når vi er til træning. På vej hjem i bilen fra træning sidste torsdag, lagde hun sig straks og sov så dybt, jeg blev helt bekymret. Hun var helt væk. Sådan har det ikke været tidligere.

Fanny er en kæmpe fornøjelse at arbejde med. Hun fatter simpelthen så hurtigt, og vil SÅ gerne. Hun er ikke så “springflyvsk” som Casey – hun minder mere om Donna og den gren af familien. Men når jeg så leger med hende, så kommer hun helt op at ringe. Hun bruger hjernen – og stresser ikke, og det er super godt. Casey kan være en udfordring, fordi hun kører højt og vil en hel masse på ingen tid.

Her en lille video, af nogle af de tricks, vi har arbejdet med. Hhv twist og spin ( dreje om sig selv hhv til højre/venstre ) på kun verbal kommando. Ingen hjælp med lokning. Gå rundt om fører 2 gange på verbal kommando – og gå rundt om pind, mens fører går rundt den modsatte vej på ydersiden. Hunden skal lære at arbejde selvstændigt, uafhængigt af hvad fører nu måtte gøre…………..og så er min kæphest jo de skal lære øvelser, uden hænderne skal hjælpe hele tiden. Det kan de nemlig sagtens. Øvelsen “gå 2 gange rundt om fører” var en challenge på Fannys hvalpehold. Vi fik den for gang 2 – og “konkurrencen” var gang 3. Den vandt Fanny.

Synes hun er super cool, for vi røg direkte ind på foundation 2-holdet, uden at være på hold 1 eller hvalpehold i øvrigt. Hun lærer bare SÅ hurtigt.

//www.youtube.com/embed/Yz2zmJ497SE
Caseys hold har også fået en challenge – vi skal lære hundene at sætte 3 af disse ringe på pinden – og i str. orden. Dvs den størte første, så den lidt mindre – og så den mindste. Spændende…………udfordring grebet, og så går Casey og jeg i krig med det.

Donna får også opgaven herhjemme. Har en lumsk mistanke om hun nok lærer den hurtigere – hun er mere tålmodig mht at få sådan en ring knaldet på en pind. Tror jeg………….Vi må se!

Så masser af gang i den på mange planer, og så er foråret over os, og jeg knokler rundt i haven og får lavet en masse. Sjovt at se videoen f.eks – efter en gang gødning og 2 klip er græsplænen nu helt grøn, tæt og flot igen. En vinter med en flok hunde er lidt en barsk affære 😀