Nu er vi gået ind i ny fase herhjemme.

LP og rally osv er lagt på hylden for en stund. Vi går lange, lange ture i det lækre efterår – det er virkelig den bedste årstid overhovedet. Derudover er det forberedelsestid. Om ca. 10 dage har Summer termin. Jeg besøgte hende forleden – og hun er godt tyk nu og lækkede allerede mælk der forleden.

Vi gik en tur – og det varede ikke længe inden Summers tempo var betragteligt nedsat. Nu begynder det at blive tungt. Hun har taget ca. 4,5 kg på nu. Sidste gang endte hun med at tage 6 kg på – og det bliver nok ca. det samme denne gang.

Fanny og mor Summer – Fanny var også med på besøg.

Herhjemme er der run på – alle mulige ting der kan risikere at poppe op de næste par mdr tages nu på forskud. Service på bilen f.eks – og tandlægebesøg. Rart at der ikke er noget man “skal” når hvalpene er her.

Der er indkøbt ny tæpper til hvalpekassen – og de er vasket og klar. De gamle ditto – og der er købt foder til Summer. Der er også bestilt tid til 2. herpesvaccine – og når den er klaret flytter Summer her hjem.

Det er meget, meget spændende.

Helt træningsfri holder vi dog ikke. Jeg har lavet en lille konkurrence i Lapinette-regi -med temaet “service-hund”. Den der senest 1. dec har uploadet bedste/fedeste/sejeste servicehundetrick – får en præmie. Rigtigt mange er med – SPÆNDENDE.

Jeg vil også forberede et par tricks – men udenfor konkurrence. 10 min klikkertræning i aftes – bum, så kunne Donna tage en strømpe af min fod. Der skal trækkes til – og 3-4-5 ryk må til, men det fangede hun ret hurtigt. Nu skal det bare stabiliseres og generaliseres.

Jeg har også et par ideer til hvad et par af de andre skal kunne 🙂

Variation er godt 🙂 Tror dog også Donna og jeg skal nørde mere rally – jeg vil frygtelig gerne opnå samme “sprog” og sikkerhed på højre side – som vi har på venstre. Det lugter vældig meget af vinterprojekt.

Dette år har også haft en del fokus på at flokken efterhånden huser nogle gamle hunde. Andrea bliver 10 år i næste måned – og Gimli og Honey er på vej mod de 11 år. Jeg kan godt mærke behovet er stort for at være sammen med dem – for jeg ved ikke hvor længe jeg har dem.

Gimli har skrantet lidt et par gange i år – og derfor fik jeg kørt den helt store test på ham. Blodprøveprofil – og hvordan det står til med nyrer, lunger osv.

Alle værdier var som på en ung hund – til min store overraskelse. For han har jo fået BARF-mad de sidste 8 år – og en del påstår jo det slider hårdere på f.eks nyrerne – fordi der skal nedbrydes flere proteiner. Måske en myte som så meget andet (?)

Hans tal var i al fald overraskende fine – selv dyrlægen var overrasket.

Så han har “kun ” gigt – og vi tager en dag ad gangen, som vi har gjort det meste af hans liv. Lige pt er han vældig i hopla – så det er dejligt.

I disse dage er der en masse hunde, der gerne vil vaskes – for når Summer flytter ind, er der totalt barselsorlov hvad dette angår. Så travle dage – og så bliver det spændende 😀

Fanny, Smilla og Saga – de 2 sidste var i bad forleden. Fanny var det i dag 🙂