Så er det 1.søndag i advent. Jeg må med skam melde at der ikke er skyggen af julepynt i huset – og jeg er egentlig slet heller ikke “der”.

Forleden fik jeg dog en en pose med 4 adventsgaver af en hvalpekøber – og helt ærligt : Det var det første jeg tjekkede da jeg stod op 😀 Det var SÅ hyggeligt og spændene at pakke op – og lidt som var være barn igen. Fantastisk!

I hele taget har mine hvalpekøbere været kæmpe støtte gennem dette kuld hvalpe. Det har været en sej omgang – særligt de første 3 uger. Med kejsersnit og hvalpe “født” 5-6 dage for tidligt, og derfor meget små. Jah – og ikke bare små og præmature – halvdelen nåede at blive ret dårlige i mors have, og havde svag hjertelyd, da de blev forløst.

Derudover var mors progesteronniveau ikke faldet helt nok ift hvad det burde – og det er denne hormonændring der er med til at gøre lunger m.m. modne så hvalpene kan leve. Jeg blev stillet i udsagt nogen måske nok ville gå til.

Lillepigen har jo sin helt egen historie.

Men midt i alt dette – og absolut ingen søvn, da hvalpene ( og især den lille med sin bitte bitte mave ) skulle have mælk mindst hver 2. time ( mors mælk var 3-4 dage om at løbe til pga det var for tidligt ), jah – så fik jeg uventet hjælp fra alle mulige kanter.

Summers ejer Ellyn kom ind næsten hver dag – og når hun mødte mig med sorte rande under øjnene og konstant bekymret for det ene og det andet – så gik hun uden videre ud og tog opvasken og støvsugeren fandt hun også. For så skulle jeg ikke tænke på det – jeg skulle kun tænke på hvalpene + de store.

En anden kom akut over og var hvalpepasser, da jeg måtte til dyrlægen med den lille pga lungebetændelse – 5 min varsel – og så var hun smuttet af sted og på vej herover.

Et andet hold ringede pludselig – er du hjemme ? Æhhh, jow – jeg render ikke så langt. Okay – vi kommer lige forbi. Vi er der om 5 min. Jeg var lidt perpleks – de bor langt væk, og de vidste jo jeg havde hvalpe og det var for tidligt for gæster.

Gik ud og mødte dem – og så havde de fyldt 3 indkøbsposer med alskens mad, sodavand, kaffe, slik – jamen, ALT man kunne drømme om : ” Så – nu behøver du ikke tænke på at handle de næste dage – og nøjes med at tage dig af hvalpene”

Jah – og småkager og brød fra en anden – og nu adventskalender som hygge.

En anden kom med 7,5 kg frolic til de store………..

Jamen – det er rørende.

Der er virkelig blevet kæmpet denne gang – 3 uger uden søvn er barske sager. F.eks anede jeg ikke øjne kunne gøre så ondt. Der er sikkert en fysisk forklaring – men efter 1 – 1½ uge fik jeg voldsomme smerter i øjnene. Ikke bare at de var tørre – det var nærmest kramper i øjnene. Hele tiden var jeg også bange for at lave fejl – pga træthed. Når f.eks tæpperne hvalpekassen skulle til vask – tænk at overse en hvalp i et tæppe – og så smide det i vaskemaskinen. Man kan få nogle mærkelige tanker nogle gange – særligt når hjernen er noget overkørt. Så jeg har bare talt 1,2,3,4,5,6,7,8 rigtigt rigtigt mange gange. Hele tiden ind og se og tjekke hvalpene – og særligt den lille.

Den hjælp jeg har fået – er uvurderlig. Jeg er SÅ taknemmelig. Verdens bedste hvalpekøbere!!!!

Det kan godt være her ikke er julepynt – men sådan en højtidsdag maner alligevel til reflektion – og så er det sådanne ting der springer frem i bevidstheden. Føler mig meget heldig – og taknemmelig.

I aften kommer min datter – og så er planen faktisk at kigge på noget julepynt 🙂 Jeg må se, hvad der er plads til – når nu hvalpegården fylder ½ stue.

Tiden er præget af mange, mange besøg – og det er bestemt umagen værd. Hvalpene kommer væltende når der kommer folk – med logrende haler og hensigter om at kravle op og komme tæt på. De har lært mennesker er en super fed ting – og det er bare godt.

Jeg nyder også alle hundesnakkene og samværet – og de voksne hunde er sikre på det er dem der har gæster. De får også megen nus og kæl på den konto 🙂

I går var Camilla og Nina forbi. Camilla spurgte sidste uge, om de måtte se hvalpe – og ja da, klart de må! Camilla er den fårehyrde, hvor jeg har fået instinkttestet mine hunde og mange hvalpe herfra. Det er altid en kæmpe oplevelse – og hun er fantastisk til at give nogle ord med på vejen om hunden – hvordan hun ser den – ud fra, hvordan den arbejder på fårene. Jeg synes hun er super skarp – meget dygtig.

Det var selvfølgelig et super hyggeligt besøg – men udmøntede sig også i hun tilbød jeg kunne tage hvalpene med op til hende og fårene – og få dem hvalpetestet.

Orv – det kunne dælme være spændende. Den sidste uge med hvalpe i huset – inden de 8 uger – er altid lidt hektisk. For de skal øjenlyses ( tid er bestilt ), sundhedsundersøges, chippes osv – MEN der er nu sat en dag af til at de kan komme på får.

Det glæder jeg mig godt nok til – at se hvordan de reagerer. 4 halvsøskende er jo instinkttestet – og har seriøst RIGTIG meget instinkt, så spændende hvad de små kan vise i den alder.

Jow – tror sørme julestemningen er ved at snige sig ind.

Der er masser af nye billeder i galleriet.

mor, mormor og søster – i sikkerhed for skarpe små hvalpetænder 😀