Jamen altså…….sikke en weekend!

Og i princippet er den jo ikke slut – det er kun søndag i dag. Endnu en Lapinette skal til prøve i dag, så det bliver også spændende at vente på update der.

Men de 2 sidste dage har jeg været af sted til prøver, og det har godt nok været spændende.

Hele forløbet med Fanny har været måske endda lidt for spændende. Tydeligt falsk drægtig tæve – med kvalme, forøgede dievorter og MEGET træt. Hæ – og 6 uger senere er der prøve………og man nærmer sig og nærmer sig. Træne kan man ikke rigtigt. Prøvede et par gange, men stoppede med det samme igen. Tempoet var SÅ sløvt, det næsten ikke var til at holde ud. Fanny var bare et andet sted – og det må man så respektere.

Beslutter at nok trække mig fra prøven – kloge mennesker siger : Gør det på dagen. Det kan være det ændrer sig! Jeg sagde “ja, okay – det er rigtigt” ( men jeg tænkte yeah-right!!!) 😀 😀

En uge før – vupti, så var 90 % af det sløve, trætte, bekvalmede forsvundet. Det kom helt bag på mig – havde regnet med det ville være samfulde 9 uger, hvor en tæve er drægtig.

Såh – vi stillede op, uden at have trænet stort set 6 uger op til prøven. De enkelte øvelser/delmomenter er taget i vinters i god ro og orden, så i princippet burde hun jo kende det hele, meeeeen…………hæhæ, dælme lidt for spændende.

Jeg har været nervøs op til denne weekend. Det indrømmer jeg gerne. Det er altid nervepirrende at stille i en ny klasse. Og nu var det hele 2 hunde, der skulle i ny klasse. For Fannys vedkommende var det ikke bare at hun skulle op i ny klasse – hele klassen er jo ny i sig selv. Revideret pr. 1.1. 2016. Nye øvelser, ting lavet om osv – og det er alligevel en del ift det gamle program. Ohhh, det tiltaler ikke mit kontrolgen 😀 Jeg kan bedst lide ting er som det plejer.

Så det i sig selv var såmænd nervepirrende nok – og så smider vi lige en gang falsk drægtighed og ingen træning i puljen.

Det var GODT Donna var meldt til en rallyprøve fredag aften. For det var en god ventil ift at få lukket noget af alt den rastløse, nervøse energi ud. En enkelt prøve – til at overskue. Jah – og så gik det faktisk rigtig godt, og jeg følte at den klasse har vi sku egentlig meget godt styr på. Det var rart at mærke!

Så lørdag morgen, da jeg stod op – var jeg helt i ro. Forberedelserne havde været optimale ift de betingelser vi havde. Ikke nok træning med Fanny – til gengæld havde jeg fredag stegt en culottesteg i ovnen. Efter Donnas prøve tog jeg selv 2 små tynde skiver til aftensmaden. Resten blev onduleret i firkanter til godbidder til lørdagens prøve. De ting, jeg kunne gøre mig umage med – var gjort. Når samvittigheden er god, så er roen nemmere at finde.

Vejret var perfekt. Ikke for varmt – og det regnede ikke. Faktisk kan det ikke ønskes meget bedre. Hyggeligt selskab – og ret hurtigt var det bare hyggeligt at være der. Jeg var stadig ikke helt overbevist i mit hjertes inderste om at Fanny var helt på den anden side af falsk drægtighed ( var bange for at blive snigløbet pludseligt igen ) , men også afklaret med at tage en dårlig dag med et smil.

Vi var nok på de 90 % stadig. Hun mangler lige det sidste ift at være totalt partyklovn ift hvad hun plejer. Jeg kunne også mærke, da vi var 3/4 gennem prøven – da var den lille hjerne ved at være fyldt op <3 Men hun arbejdede så flot – og klarede alle øvelserne. Nogle endda fantastisk flot. Fremsendelsen var i fuld galop derud – og stå var “knald-stå”. Flot indkald også ………rundt om kegle – flot.

3 10-taller, og en masse 9 – og så lige 5,5 i spring/apport, idet hun samler apporten op, men løber udenom springet. Æjjj – den plejer ellers at køre. MEN vi må nok lige finde sådan et spring, som DKK har til at øve på. De ser anderledes ud end hvad vi ellers har brugt.

9 i helhedsindtryk og fine ord der. Fedt!!

Havde oplevelsen af deja vu også i går. Fanny ligner mormor! Har jeg ofte tænkt – men det stod klart igen i går.

Hun lærer SÅ hurtigt. Hun vil SÅ gerne. Fri ved fod er de begge hajer til – de elsker det tætte samarbejde.

Donna var en “late bloomer” – og det er Fanny også. Donna var ikke sej i LP1 f.eks Hun lå lige med rumpetten over grænsen for 1. præmie – hver gang. Husker også prøver, hvor hun var ved siden af sig selv efter løbetid. I LP2 blev det bedre – men først da hun havde fået hvalpe, blev det så HAMRENDE super, som hun var i LP3 – og stadig er. Da var hun 4 år.

En god lydighedshund topper, når den er 4-6 år. Vi ved det godt – vi har hørt mange sige det. Men stadig er det en udfordring at have sin gode hund, man har arbejdet med i mange år – som er på toppen, og så starte med en lille hvalp forfra igen.

Jeg ser andre træningskammerater gøre det – og flere kommer aldrig til prøve med den ny. Ejjj – den er ikke helt klar, eller vi mangler lige det og det osv. Jeg tror ubevidst man sammenligner med den gamle – og det er bare ikke nemt at være ny og rå – og bliver sammenligner med en veltrænet, totalt symbiosehund.

Der har jeg haft en udfordring. For den nye SKAL jo ud og være med – og træne at gå til prøver. Hvis ikke man gør det – så lærer den det ikke. Man skal ud og lave e dårlige prøver med den også, selv om det nager med ustabilitet og dårlige resultater, når man har prøvet at være på toppen med sin gamle hund.

Alt dette har jeg tænkt en del over på det sidste – hvor issuet dog var falsk drægtighed.

Forløbet med Fanny minder så meget om Donnas – deja vu. Nu kommer så første opblomstring – mærkede det i går til prøven. Til efteråret skal Fanny parres – og så tror jeg hun vil springe ud som super LP3 hund efter hun har haft hvalpe.

På opdrættersprog hedder det vist ” at kende sin linie” 😀

Når det er sagt, har Fanny elementer der er bedre end Donna. Mere indbygget turbo f.eks 😀

Det er SPÆNDENDE at træne hund – og igen er det at lære dem øvelserne, den mindste del af pakken. Alt det omkring betyder mindst lige så meget – og det er det, jeg synes er sjovest at arbejde med.

FED dag i går – er så stolt af min lille sorte.

Super stolt kennelmor også – med 4 hvalpe af huset, som gjorde det så flot!!

I dag går turen til Roskilde og prøve-gå en tur til vores Lapinettedag næste lørdag. Ohhhhhhh – det er bare spændende tider pt.


– en glad lille hund, som er over sin falske drægtighed………..Elsker at gå FVF med hende. Hun er en haj til det.