Så fandt jeg lige tid til en update.

Det er travle tider her i huset – og spændende tider. Jeg vidste der ville komme hektiske tider fra slutningen af april og frem, men det er da HELT VILDT i år, som der er gang i “butikken”.

Hver eneste søndag aften sidder jeg og opdaterer “news”-siden med en masse aktivitet. Det er SÅ fedt at være en del af. Man kan i al fald konkludere der er gang i “Lapinetterne”.

I år har jeg også selv tiden til at være vældig aktiv med egne hunde – og jeg nyder det. Dels en del prøver – men også kurser osv har jeg haft en del af. Meget inspirerende – og endnu mere inspirerende at være en del af det fællesskab vi har i kennel-regi.

Den kommende weekend er der endnu en gang fuld skrue – men derefter venter så 3 ugers “ferie” uden prøver for mit vedkommende i al fald. Til gengæld begynder der så at rykke feriebørn ind. Jeg passer gerne mine hvalpe ved behov – og det er der en del af den kommende tid 🙂

Lige om lidt går turen til dyrlægen. Var der også lige lørdag. Jeg synes Donna de sidste uger har virket mere stille – nogle dage – og andre dage har hun været lige så frisk som hun plejer. Har sovet mere – og efter 15-20 min gåtur har hun trasket i hælene på mig uden interesse for at snuse eller lign. Hm……….atypisk.

Hun har spist flot som hun plejer ( sluger maden ), drikker samme mængde vand som vanligt – og tisser heller ikke mere. Men som collietæve-ejer er det svært ikke straks at tænke : Fu…. bare det ikke er begyndende livmoderbetændelse. Det er 2 mdr siden hun var i løb, hvilket er det tidspunkt, hvor de gerne dukker op.

Donnas mor og hendes 2 søstre har begge haft det.

Så jeg har gået og kigget på hende – og nogle gange tænkt : “Ej, jeg ser syner – nu er hun jo glad” – og andre gange tænkt “Uhhhh – hvad ER der med hende”.

Men okay – det har også været varme dage ind imellem, og hun bliver 9 til okt, så ung er hun jo heller ikke mere.

Hun har også ved 2 lejligheder seneste uge været intolerant ift 2 store hunde og lavet udfald mod dem. Første gang EVER i hendes liv. Donna plejer at være meget ydmyg og venlig. Jah – og så tænker man jo smerter.

Så jeg tog hende til dyrlæge i lørdags for at få tjekket livmoderen. Den var så umiddelbart fint – ikke forstørret i al fald, så man kunne mærke det udefra. Dyrlægen mærkede så også på hende – og fandt at hun var øm oppe mellem skulderbladene – så mistanken rettede sig så mod spondylose. Derfor skal vi af sted lige om lidt og have taget røntgen.

Der blev også taget blodprøve for “alt”, som viste for meget kalium i blodet – hvilket kan tyde på nyrerne har problemer. Men nyretallene var fine – så muligheden er også apparatet kunne vise forkert, hvilket jeg kunne forstå var en mulighed.

Så – til undersøgelse for at tjekke livmoder – og 2 andre tilfældige fund. Dem bliver der tjekket op på i dag.

Har nu gået og kigget på Donna ift spondylose – og jeg kan ikke afvise det. Men hun er i al fald slet ikke så hårdt ramt som Gimli har været. Hun både dækker og sitter hurtigt – hun kan sidde i bamse – og tilbyder det selv – twister rundt og virker smidig og fit.

Så SKULLE hun havde det – er det i mild grad, tænker jeg.

Så regnede jeg lige lidt – og havde hun været parret i sidste løbetid, så ville hun have hvalpe på ca. 1-2 uger nu. Omkring “fødselstidspunktet” rendte hun igen rundt og samlede legetøj og nægtede at gå af med det – og har gravet sig under skuret. Hun har altid haft tendens til falsk drægtighed – men har trænet fint og de 2 rallyprøver d. 4. juni faldt lige i denne periode. Så nedstemt og deprimeret har jeg ikke koblet sammen med falsk drægtighed.

Men måske det alligevel er det som spøger ? Og giver hende intolerance ift andre hunde ?? En nybagt mor er jo en løvemor, og andre hunde skal bare fjerne sig prompte!!!

Træningen er så forstærket for hende, at hun er “på” der, uanset hvad der sker i kroppen på hende hormonelt.

Jeg overvejer den mulighed også i al fald. Det er så noget jeg skal være opmærksom på fremover.

Går og kigger på hende her -og hun virker ikke syg. Men hun søger lidt for sig selv, hviler mere og er ikke så interesseret i omgivelserne på tur…….passer egentlig meget fint på falsk drægtighed også, og så snyder det mig hun er så PÅ ifm træning.

Jeg er klogere i eftermiddag. Men nåede da at få et chok, da dyrlægen ringede omkring kalium-tallet og jeg måtte ikke tage fra Donna og hun skulles under observation hele weekenden, idet et for højt kalium-tal kan forårsage hjertestop. SHIT mand……..:/

Donna er – og har altid været – noget helt særligt for mig. Jeg blev da lige rigtigt bange der.

Jeg er mere rolig nu – ingen adfærd tyder på der er noget MEGET galt. Men hun kan gå med nogle smerter, der forårsager adfærdsændringer og det skal jeg selvfølgelig tjekke op på.

Jeg er begyndt at træne med Casey igen – og hun er bare SÅ god og glad. Hun er slet ikke til at kende ift for 1 år siden. I går kom hun storlogrende, da jeg stod i haven og børstede Honey. Hoppede op ad mig – ørerne helt væk – og så duttede hun til mig med næsen alle vegne. MEGET insistirende………”Jamen – hvad vil du ????” Længe siden hun har udvist noget initiativ på den måde.

Da jeg tog et skridt væk fra bordet, tæskede hun ned til havelågen. Ahhhh – så jeg gjorde Honey færdig, og gik ind og hentede træningsvest og godbidder – og ja, det var det hun ville 😀 😀

Så os ud og træne – og hun er SÅ glad hun næsten ikke kan være i sin krop. Det er sgu vildt at opleve!!

Så nu er vi i gang – og så bliver hun også meldt til prøver efter sommerferien.

3 træningshunde – som i gamle dage ( tillader mig at antage det ikke er så galt med Donna igen ).

Donna var også ude og træne i går – og var glad og på, og tæskede efter kastet legetøj.

Fanny var også – og nu er hun på 100 % ydeevne igen efter løbetiden. Eller 120 % måske……KÆFT; der er knald på 😀 😀 😀

I går var der i særlig grad gange i hvalpene herfra. 3 stk. deltog på kursus med Siri Jungersen gennem Dansk collie Klub. Fedt her til formiddag at logge ind til besked fra instruktøren – med masser af ros til hvalpene herfra. Nøjs, det blev jeg glad for.

Samtidig var de 2 svenske Lapinetter på tur sammen – først med leg i skoven og så en tur på restaurant bagefter 🙂

Jeg er så glad for det hele. Al aktiviteten, miljøet – at vi alle hygger os sådan sammen.

Vi er ude i win/win/win gange en million, tror jeg 🙂

Og ja – endnu en gang flotte resultater – men dem kan man læse om i “News”.