Tror da lige bloggen her også er kommet til at holde lidt sommerferie. Det var nu ikke meningen, men den ene dag har taget den anden.

Sidn 25. juni har jeg haft feriebørn – og når jeg skriver børn, mener jeg faktisk hvalpe. Hvalpe af huset. Når familien skal ud og rejse, passer jeg gerne vapse her – dog med det lille forbehold at har jeg tæver i løb, er voksne hanner en dårlig kombi 😀

Ingen tæver i løb her, og hvalpe af huset har været forbi i lind strøm. Også 2 ad gangen til tider. Startede med Smilla og Saga, som bor sammen til daglig. Gik ret nemt. Da de tog hjem gik der få timer – så kom Bassie. Gode gamle Bassie, som har været her meget i hans liv – vældig nemt. Efter få dage kom Bobby – og DET var spændende. 2 virile hanner, som begge har lavet hvalpe…………huh. Men det gik sørme fint – det er nogen gode drenge, er de <3

Så tog Bassie hjem – og Bobby lidt efter. Så kom Dixie – som jo eller bor på Fyn. Men familien holdte et par dages ferie i Kbh – og helt oplagt at smide Dixie af hos kennelmor. SÅ hyggeligt. Og da hun tog hjem, gik der 20 min – så rykkede Pepsi ind af samme årsager et par dage. Han bor ellers i Nordjylland.

Det er en GAVE !! Ja, stort arbejde osv. Jeg har gået 12-15 km hver dag for at lufte hunde. Men at have sit afkom mellem hænder – rigtigt “mærke” dem, og hvordan de blev. Det er altså guld – af mange grunde. Dels det oplagt totalt hyggelige – jeg elsker mine hvalpe. Hver og en – og sådan er det. Men også et mere nøgternt udgangspunkt, er at det jo er super at kunne vurdere sine tanker om kommede kuld, ved så at se udfaldet sådan tæt på.

Det har været så godt. Familerne er også glade. De henter glade hunde, der har haft en fest – så ingen betonbokse eller noget til deres vovser. Det vil jeg nu også gå langt for at hjælpe med at undgå!!!

Jeg må sige, jeg er taknemmelig for min flok, der bare løber hen til de nyankomne, og signalere : Nåååeh hej – er det dig ?? Jamen, hyggeligt – kom du bare ind!”.

I særdeleshed Dixie og Fanny har været næsten rørende at se. De havde også en særlig kemi, da Dixie voksede op her – og den er der stadig. Topsødt!!!

Det har været en dejlig sommer – og meningsfuld.

Nu er det slut. Pepsi rejste hjem i fredags, og nu er vi bare os igen efter 7 uger med gæster. Det blev fejret med rally-marathonsweekend, som man kan læse mere om i “news”.

Den helt store nyhed i den forbindelse, er nok der er en ny spiller på banen – nemlig Casey. Meget impulsiv beslutning – at melde hende til rallyprøve. Kom sig af vi har trænet færdighedsprøvetricks på det seneste – i en laaaaaaaaaang periode med forsøg på at udvikle hendees hjerne. Hun har nok vældig sikkert fået en hjerneskade efter alle sine tilbagefald med borrelia. 1 år har hun boet bag min seng – og gået rundt med halen mellem benene og ikke forstået hverken mig eller de andre hunde. Det har været så grelt, at jeg ringede til dyrlægen og sagde jeg mente hun burde aflives.

En lang, lang kamp tilbage til livet er pågået de sidste 1½ år. Og med bitte skridt har hun fået mere bevidsthed og er blevet mere glad og den seneste måned har hun virket totalt glad og PÅ og bare ville arbejde. Så jeg meldte hende til rallyprøve. Herregid – 180 kr for at teste hvordan hun ville agere ude blandt en masse frememde hunde. Fint lille mentaltjek.

Gik overvældende fantastisk lørdag. Var helt 100 på IB skulle med hjem – men så blev det 87 og fejlene var dels min + æresplads hvor hun hopsittede i en dæk, fordi der bare var for meget krudt bagi + det slet ikke var trænet.

Dommer var begejstret. ” Hun går bedre end din zoble” blev der sagt – så da jeg alligevel skulle afsted igen i dag, lykkedes det mig at få møffet Casey med igen.

100 poins, 1. cert- og vandt klassen. Hun har aldrig været bedre – med stort set ingen træning. Hun rundt om fører, springvand, gå på højre side osv – hun kan bare. Første gang jeg sagde “rundt” -tæskede hun bare rundt. DAMN – jeg brugte en hel vinter på at lære Donna det.

Hun er min lille ninja-collie – på godt og ondt. Hun kan også lave fokert meget hurtigt nemlig 😀

Sikke en gave at hun “er” der igen. Jeg er så ydmyg og taknemmelig.

Donna blev DKRSCH i dag – så selv om Casey er bedre, er hun nok også ret god 😀

Fanny holder pt lidt pause. Passer hende ikke – men hun har været trænet non stop i 2 år, og jeg tror pauser er godt. PERFEKT at Casey nu er der til at udfylde mit træningsbehov.

Målene for i år er rigeligt opfyldt. Fanny nuppede LP2 i første hug – og Donna er nu DKRSCH, hvilket var langt mere end årets mål. Og vupti – så kom Casey lige ind og fik cert, som helt ny spiller.

Hvad skal vi så nu ???????? Noget skal vi.

Jah – Donna er meldt til flere prøver. Jeg vil gerne være blandt d 6 bedste i rally championcuppen, og nu tror jeg vi går efter at vinde den 😀 😀 Der er nogle seje border collier med. Hvor ville det være sejt hvis en collie vandt. Måske gør vi ikke – men mål skal der altså være.

Casey skal da være rally champion nu, så hun rykker op 1. prioritet.

Fanny har svært ved rally. Hun er trænet 100 % pædagogisk korrekt op i LP – så hun ved ikke hvad en godbidshånd er eller lokning. Hun er shapet og klikket stort set udelukkende.Uhhhhh, det svier til min rumpet nu – for når jeg så går rally og bruger hænder, kigger hun på mig som om jeg er tosset. Så de er lidt forfra der.

Så tror jeg satser på at nuppe en LP2 prøve mere inden hun skal parres – og så er det min plan for hende i år.

– og så er der alle kursisterne på hundeskolen, som lige pt også er ude og hente pinde i rally, gå op i LP og bliver mestre m.m. Meget spændende det hele.

– og hele huset skal males – er næste færdig med vinduer og døre udvendigt.

Så der er gang i den, synes jeg. Derfor har bloggen været lidt nedprioriteret – men det må jeg gøre noget ved 🙂