Så må jeg hellere få opdateret. Det har jeg jo lovet.

Nu er det blevet hverdag igen efter en fantastisk prøveweekend d 6./7. august. Det tog lige nogle dage at få ud af kroppen, hvor jeg nærmest var på speed. Vågnede tidligt om morgenen med vild virketrang – og knoklede til sent om aftenen. Der var klart en side-effekt i form af et energiboost.

Men – nu er det hverdag med alle dens gøremål. Jeg er stadig i gang med at male huset – ambitionen er at ALT er malet inden frosten kommer. Vejret driller lidt – med en del byger, men jeg når da noget ind imellem.

I weekenden var der kursus i collieklubben i færdighedsprøve 2. Fanny har bestået færdighedsprøve 1, så det var et fint påskud til at komme i gang med at gøre lidt ved nr 2. Jeg har læst programmet igennem tidl, og en del af øvelserne kan vi. Der er så også nogle, som er helt nye – og som jeg selv har gået i gang med, som jeg tænkte de bedst blev grebet an. Det har virket fint med nogle – andre har krævet lidt mere hovedbrud.

Men det var super at komme det igennem – og den største overraskelse var nok, at vi er længere end jeg tror. Hvis jeg lige får taget mig sammen til at få trænet nogle af momenterne, så er den da om hjørnet.

Desværre er der ikke lige umiddelbart nogle prøver på Sjælland lige foreløbig, og jeg er super dårlig til at få trænet hvis ikke der er det. Men jeg tror jeg putter et par af de mest udfordrende ind i vores LP træning. Så kan vi melde til prøve, hvis der pludselig er en.

Fanny træder jeg vande med derudover. Jeg tænker hun bliver meldt til endnu en LP2 prøve i år – igen -ellers får jeg ikke trænet med hende. Men jeg forventer hun går i løb i okt/nov og så skal hun parres. Så det er egentlig den største plan med hende lige nu.

Men Casey er jo så herligt på banen igen – og hun var med på færdighedsprøvedag ( og det var Donna også – udelukkende som pynt. Jeg KAN bare ikke finde ud af at lade hende blive hjemme .) Men Casey var på – og hun arbejdede fint. Der har heller ikke været nogle reaktioner hjemme igen – har været så spændt på, om hun ville begynde at gispe og SLAM så havde vi borreliaudbrud igen. Det er af den grund, jeg ikke har turdet starte træne med hende. Men ingen reaktioner – andet end endnu mere glæde. Hun er sgu så glad lige pt – halen logrer non stop. Ohhh, jeg er taknemmelig.

Så hun er rykket op og blevet primære træningshund, og hvor ER det en fornøjelse. Nu er målet hun skal være rallychampiion og konkret er hun meldt til en del prøver nu. Faktisk også en færdighedsprøve 1. Hihi – samtlige tricks trænet op på under 1 måned, og stabilt kan man vel ikke kalde det, men hun kan det hele nu og det med tempo 180 ( ikke en fordel i “dut på stok” – hun dutter til tider så hårdt, hun næsten slår den ud af hånden på mig 😀 😀 😀 )

Donna er meldt til de samme rallyprøver – for 150 kr kan man få hund nr. 2 med. Jah – vi har nået vores mål, men igen – der skal være mål for at jeg får trænet, og vi nyder begge træningen. Jah – og jeg ELSKER rosetter, så vi må se om vi kan få flere af dem 😀

Nu er planen at se om vi kan forbedre hhv 95 og 96 points, som er vores 4. og 5. bedste resultat.

Som sædvanlig støtter vi DCKs prøver, som ligger 1. okt. Denne gang er flere af mine kursister også meldt til – ret mange faktisk, så det er en dag jeg ser frem til.

Jeg TROR måske det bliver vores sidste prøve i år – det vil vise sig. Men jeg mærker også, vi har trænet målrettet meget længe nu – især Donna og jeg – og jeg er ikke god til gentagelser. Keder mig ved at lave det samme for længe ad gangen.

Det har været en overraskelse Casey kom i spil – og hun er 6 år. Da hun var hvalp og unghund var jeg dybt begejstret for hendes drive og arbejdslyst. Altid med turbo og man kan gentage ting 120 gange – det er samme tempo. Vi skulle det hele, os to……..og så blev det ikke noget. Nu overvejer jeg om vi skal prøve at nå “det hele” alligevel.

Vi nåede at stille til en LP3 prøve – kort efter hendes 3 års fødselsdag. Den gav ingen præmiering – vi fik et par nuller. Men i alle tilfælde var det ivrighed, der gav 0. F.eks sprang hun på dommers “værsgo” =0. Indkald med stop var med turbo og hun stoppede for sent= 0. Vi fik 10 i helhed, trods den lave præmiering og det var en FED prøve.

Kort efter fik hun endnu et tilbagefald og derefter var det slut med at træne.

Hun er 6 år – og familien modner generelt meget sent og der er også tradition for de bliver meget gamle. Hun er jo ikke gammel – måske vi skulle give LP3 et skud mere (?)

Når Fanny er færdig med det kuld, der forhåbenlig kommer her over vinteren, står der også LP3 på programmet. Vi er tilmeldt et hold i LP3 her i sensommeren. Nu har vi primært rallyet den det meste af 2016 – så må det være tid til noget variation næste år.

Det er så spændende, det hele. Der er også gang i hvalpene af huset og det er super spændende at følge.

I dag ar Haley forbi for en gang vask – og hun lod hele underfrakken blive hos mig 😀 I morgen kommer Aslan for samme tur.

Garneret med æblekage af havens æbler, lind strøm af modne tomater, lange gåture med indsamling af lækre svampe og derudover kaffe i righoldige mængder – så er det nu en herlig, intens tid lige nu.

Her et par billeder fra færdighedskurset med Fanny ( fotos : Helle Heidi Jensen ):


Vinke – den kan vi.

Hund med ryggen til fører – kan vi ikke endnu. Men den er på vej, og fik et godt fif til at holde hendes hoved rigtigt så giver vi den gas er den nok snart ok også.