Så er endnu en marathonweekend overstået. Dem har der været nogle stykker af i år, og det er bare med at forberede alt hvad forberedes kan – i god tid – og så holde tungen lige i munden 🙂

Denne weekend stod på heldagskursus for Dansk Collie Klub på Fyn. Nærmere bestemt v. Middelfart – på en plæne stort set under den gamle Lillebæltsbro. Når man kommer fra Kbh, som jeg gør – så er der den lille detalje at man skal over Jylland for at lande rigtigt. Det er lidt sjovt 🙂 Man kører over Lillebæltsbroen, afkørsel Fredericia. Så lidt til venstre, tilbage over den gamle Lillebæltsbro – og så er man der stort set.

Smukt, smukt sted. Helt fantastisk. Lige ud til vandet. Der var badegæster også omkring. Dog var vores plæne “fredet”, idet den tilhører en hundeklub. Men gæster passerede i lind strøm hele dagen, der var legende børn omkring – og masser af forstyrrelser. God træning.

Ude i det blå, blå vand passerede rigtigt mange skibe. Også store, flotte træskibe – jamen, sikke en stemning. Dansk sommer, når det er bedst.

Først 3 timer med fri ved fod for 8 deltagere. Så frokostpase – og så stod den på 2½ time med soignering.

Det hele forløb super. Glade, engagerede deltagere – og rigtigt meget flot hundearbejde. Også stort engagement omkring at soignere sin collie. En demohund blev gennemgået fra A-Z, værktøjskassen ditto – og så var det bare i gang rundt omkring. Det pyntede en del, og vi sluttede med at tage billeder af de nypudsede hunde. Min hvalpekøber Marie er en haj med et kamera og tog rigtigt mange. Jeg lagde også ud med at tage billeder, men hoppede så over og hjalp med at stille hundene op i stedet.

Der deltog endda rigtigt mange Lapinetter. Balto kom helt fra Nordjylland. Det var STORT: Jeg har ikke set ham siden han flyttede hjemmefra. Jeg har fået masser af billeder og glade beretninger. Familien har tidl. haft schæfer og trænet meget. De ville have en hund at træne/arbejde med, men anden race end schæfer denne gang. Men den skulle have træningslyst. De fik en af de 2 hanner i kuldet, der var mest højtkørende – og det match har bare været godt. SKØNT at se ham – nøjs, han er lækker. Meget, meget glad og imødekommende. Super sociale kompetancer ift både mennesker og andre hunde. Lige som jeg havde håbet på ifm det kuld – og hans søskende har det samme.

Balto er 10 mdr og slet ikke “færdig”. Men lige så stor som halvbror Liam ( de er 60 begge to ) – og synes godt nok han ser godt ud også.

Derudover kom Liam – som bor i Grenå. Ham har jeg set nogle gange efter han flyttede hjemmefra – bl.a kom han til Sjælland og blev mentalbeskrevet. Også totalt lækker dreng – i mine øjne smuk som bare pokker.

Gaia – kom også. Hun bor også på Djursland.

Dixie – som så bor på Fyn og i nærheden. Hera ditto – bor også på Fyn.

Men HELT fantastisk at se så mange af mine hvalpe, og at mange af ejerne starter bilen og kører så langt for at være med. Jeg er happy!!!

Der er taget mange billeder – af alle hundene på dagen. Billeder af Lapinetter er hugget, og ryger ind i de enkeltes gallerier hen ad vejen. De første er allerede lagt ind.

Men en SUPER dag, som jeg vil glæde mig over et godt stykke tid endnu.

Natten til søndag trak der et ordentligt tordenvejr indover, og jeg lå vågen et stykke tid. Det var bare hårdt at stå op søndag morgen, og gå i gang med rutinerne med at lufte hunde osv.

Men ved frokosttid var det ud af røret igen – og til færdighedsprøve med Casey. Den havde vi meldt til for et godt stykke tid siden. Der er ikke mange af dem, med mindre man vil køre til f.eks Jylland – så det var bare at booke ind, da vi for et par mdr siden gik i gang med at træne på tricksene ift fp1.

Jah – og så handlede hele projektet jo om at træne hendes hjerne. Hun var glad igen og tog initiativ til noget træning, efter at have været så syg, så syg – af borrelia og 8 tilbagefald ifm det. Første gang hun fik det, var hun kun 1 år – så hele hendes liv har faktisk været påvirket af det. Hun har gået nogle prøver, indtil hun blev 3 år – nuppet mellem tilbagefaldene. Derefter blev hun så påvirket af sygdommen, hun blev pensioneret. Hun fik diagnosen hjerneskade, og har ikke kunnet rumme ret meget.

Så nu hvor hun var glad – så måtte vi træne hjernen lidt, tænkte jeg. fp-tricks er genialt. Meget shaping, og hunden skal tænke selv og tage initiativ. Det har også været godt – totalt glad hun, der tilbød og tilbød en masse. Og BUM – så besluttede jeg at hun kunne få Fannys plads til en rallyprøve, da Fanny skal lære rally lidt forfra med targetfingre m.m. – det er nyt for hende. Jah – og så kørte rallytoget og vi glemte lidt de tricks igen.

MEN – i går var der så prøve og det gik GODT. Ikke bare selve prøven – men hele situationen. Lille sted, dårligt med plads osv. Da hun var syg og efterfølgende påvirket, kunne hun ikke rigtigt rumme andre hunde. Hun har aldrig gjort nogen noget – men jeg har kunnet læse på hende, hun følte sig presset. Fremmede mennesker ville hun heller ikke. Så jeg har altid holdt mig på afstand af alle, for at hun kunne have det ok – da vi gik til prøve for de der 3 års tid siden.

Men det er en helt anden Casey nu. Farer rundt og tigger godbidder – jah, hopper sågar op af folk. Jeg er stadig forsigtig ift andre hunde – for ikke at presse hende. Men der er intet at læse på hende i den afdeling. Hun hang ud med Albert – stor hvid schweizisk hyrdehund, ejet af en kursist – det meste af dagen uden problemer. En anden kursist med sheltie kom forbi – og de hilste også efter lidt tid, og det er bare logre logre, helt ok.

Hun fungerer bedre, end hun NOGENSINDE har gjort. Det er ukompliceret. Men hun har jo også levet i sygdommens skygge siden hun var 1 år.

Hun er stadig Casey – hun minder om en border collie på speed, sagde en træner engang. Jeps – det er tempo 180. Vi kommer til at arbejde lidt med at lægge sig og slappe af ifm ventetid. Til gengæld er den intensitet FED, når vi skal lave noget. Hun er bare PÅ, udfører øvelserne ved mindste signal – og det går bare stærkt. Smut, smut – så er der lavet 2 twist, eller 2 gange rundt om stok eller lign.

Det eneste, som er “farligt” er at hun er så hurtig, så hvis hun hører forkert eller misforstår mine signaler, så laver hun fejl. Det stiller krav til mig om at være tydelig – og ikke hektisk. Men jeg tror jeg har det rimeligt på plads nu 🙂

Hun er den fedeste træningshund jeg har haft – og jeg indrømmer gerne jeg er helt høj over hun tilsyneladende er “tilbage”. 6 år gammel – vi har stadig masser af tid til det hele. Jeg er SÅ GLAD!!!

I dag er det efterårsagtigt vejr – og jeg er træt. Så den står på gode gåture og strikketøj.

Der har lige været en tråd på Lapinetternes forum på facebook. ” Hvem kommer til DCKs prøve 1.okt”, spurgte en.

Kort efter kunne vi konstatere der i al fald kommer 9 Lapinetter ( bl.a 2 debutanter ), der er derudover en “måske” fra Fyn.

Det lugter af fest – jeg glæder mig!!!!Jeg har smidt Fanny i puljen også nu. Aner ikke om det kan lade sig gøre, eller om jeg så må trække en hund på dagen for at det går op. Men skal der være fest – så lad der være fest!!!

Derudover er 3 af mine kursister med collie meldt til. 2 i rally og 1 i LP1. Alle debuterer på dagen.

Det føles sgu meget tilfredsstillende at kunne bidrage på denne måde til at der kommer nogle collier ud på banerne. Det kan jeg godt hygge mig lidt over til kaffen i dag, tror jeg 😀

Da jeg var til rallyprøve med Casey sidst, tog en af mine kursister video af os. Det vidst jeg ikke før bagefter ( nok meget godt ) – men det er SÅ sjovt at se. Lille, ivrige hund – lige før hun springer i luften af ivrighed. Glad, logende hale og SÅ ivrig ved plads, plads, plads og plads 😀 Love it!

Hun har tidl. ( i øvede klassen ) løbet fra mig, for at nuppe et spring, der stod “i nærheden”. Bum – så får man IB. Her skulle vi gå direkte mod spring. Ohhhhhhh……..Så hun får altså en lidt hård kommando. Også hårdere end jeg bryder mig om og ellers kunne finde på. Men ville ikke risikere hun sprang over ( det var 1/10 sek fra det skete ) og så ellers jodlede rundt ud over ringkanten og holdte fest. Men det var heldigvis ikke noget der påvirkede hende overhovedet.

Der er meget hjemmeside, der skal opdateres.

Liam er lagt ind under “avlshunde”. Jeg har avlsretten over ham – og forestiller mig også at bruge ham en dag ud i fremtiden. Jeg mangler at lægge Ginny ind – hende har jeg også avlsretten over. Der er dog noget i hele set-uppet på den side, der driller lidt.

Men det kommer i løbet af dagen. Nu skal vi på tur ud i skoven.