Efter en lang stabil periode på mange fronter – med en masse hygge, træning, prøver og sociale aktiviteter, har den sidste tid stået på anderledes alvorlige sager.

For ca. 5 mdr siden blev Gimli halt – og tiltagende sur på flokken. Han har spondylose i hele ryggen, men nu også tydeligvis en del gigt i særligt det ene forben.

Vi kom til dyrlægen, og han kom på previcox – som er noget stærkere end hvad han har fået tidligere. Det har været godt – og han har været glad og smertefri. Han er nu 11 år og 3 mdr, og når man tænker på diagnosen på svær spondylose, 4 år gammel – og hans fremtidsudsigter da – så har han klaret det forrygende flot.

I torsdags ændrede billedet sig så. Faktisk ville jeg børste ham – og hev ham på trimmebordet og børstede løs. Så ligger han på siden og bliver ordnet. Det gik fint – men jeg har de sidste 14 dage kunnet konstatere små “sår” i lysken. Ikke rigtigt sår – men mere tør hud, der afstødes. Det kunne jeg nu også se rundt på kroppen.

Har set tilsvarende tidl – på Harley fra mit første kuld. Efter hans cancerdiagnose fik han sådanne sår den sidste tid. Som om immunsystemet ikke kunne følge helt med og huden reagerede på det, og fik små infektioner.

Jeg klippede negle på Gimli, men da jeg kom til venstre forben – som han tidligere var hatl på – så viste han tænder. What ???? Gimli er hunden man bare kan gøre alt med. Han har aldrig never ever vist tænder, men det gjorde tydeligt meget ondt i hans pote/ben.

Okay – han fik fred. Jeg undlod at klippe negle og satte ham ned. Da haltede han ikke. 2 timer senere var han MEGET halt. Så halt at han ikke ville støtte på forbenet. Men da han har nedsat følesans i venstre bagben pga spondylosen og generelt meget gigt, kan de andre 3 ben ikke kompensere. Så det var frygteligt at se på, som han kæmpede sig frem 🙁

Han ER jo på det stærke smertestillende, så jeg tænkte jeg ville se det an til næste dag. Måske havde han slået en tå (?)

Næste dag var det værre, og jeg ringede til dyrlægen. De syntes jeg skulle se det an over weekenden. Måske havde han slået sig – og da han var på det stærke smertestillende kunne de alligevel ikke gøre noget.

Fredag måtte jeg bære ham ud haven, så han kunne tisse – og bære ham ind igen.

Han havde ikke engang kræfter til at være sur på de andre hunde. Jeannette kom forbi, og så tjekkede hun også poten grundigt – og jeg holdte ham, så han ikke kunne hapse hende, for det gjorde tydeligt SUPER ondt 🙁

Hun fandt heller ikke noget – intet at se. Virkelig mærkeligt.

Jeg var 5 mm fra at ringe til dyrlægen og bede dem komme og aflive ham – det var simpelthen for skidt, syntes jeg. I stedet gav jeg ham back on track bandage på – lånt af Jeannette. Den støttede og aflastede også lidt, så det ud til.

Lørdag var bedre – nu trådte han ned på foden. Var stadig en del halt, men gik mere flydende og kom også på lille rundtur på luftetur. Var glad og logrende. Har spist fint hele vejen. Men nu hævede benet op – og var 1½ gang større end det andet – og meget varmt. Endnu en gang kiggede jeg meget grundigt om der skulle være en byld eller andet at se – nope.

Men jeg blev mere optimistisk – måske vendte bøtten nu.

Søndag gik det måske endda lidt bedre endda – trods stadig varmt og hævet ben. Han haltede stadig meget, men gik nu selv rundt og lå ikke bare hele tiden.

I dag var det så skidt igen – og i løbet af natten havde han slikket poten en hel masse og havde nu hot spots 3 steder på poten. Så dagen har stået på en masse sæbevand, klorhexidinpulver og sørge for han ikke hev sko af.

DEt “sjove” er at poten nu er ret grim at kigge på med sår, hævelse og rød hud. Benet fra knæet og ned er hævet. Men poten kan jeg gøre mange ting med – rense, vaske osv.

Bare jeg strejfer huden på benet under knæet – så viser han tænder og knurrer. Så smerterne er værre længere oppe i benet.

I dag stod den så på tur til dyrlægen, og hendes bud er 2 ting :

Enten en infektion “indeni” et sted – en byld, som vi ikke umiddelbart kan finde.

Eller også er det knoglecancer. Det giver også infektion i benet, hævelse og mega smerter.

Han fik antibiotika og jeg fik recept til piller til et par dage. Onsdag morgen skal jeg ringe derned, og meddele om der har været markant bedring på antibiotika – ellers bliver det ikke bedre, sagde dyrlægen – og kiggede mig direkte i øjnene.

Jep, forstået og modtaget. Så har han cancer………

Jeg har brugt aftenen på at læse op på knoglecancer rundt på nettet. Det passer desværre alt for godt – og måske var det allerede på vej der for 5 mdr siden, hvor han kun var lidt halt – og kom på smertestillende.

MEN – the show ain`t over till the fat lady sings – og hun skal have en chance.

LIGE nu sørger jeg for han er indpakket i sokker og får badet pote – og så må der krydses fingre for antibiotikaen kan gøre en forskel.

Det startede torsdag, det her – det har været hårde dage.

Det har også budt på en tur til Ballerup og udstiling med Ginny, hvor hun opnåede VG med en rigtig pæn kritik. Jeg skal nok lægge det ind på News-siden i morgen. Men dermed er alle kriterier for seriøs avl på plads – A hofter – og hendes søskende det samme ( 5 ud af 6 i kuldet ), fri på øjnene ( alle søskende i kuldet ) og en flot MB OG nu også udstilling.

Så kan jeg begynde at planlægge at finde en far hund 🙂

Men LIGE nu krydses alt hvad krydses kan. 11 år og 3 mdr er en flot alder. Han ER gammel, han ER brugt og slidt – men også vældig glad. Så det er sørme ikke så sjovt.

Med til historien hører også jeg har mange erfaringer med at redde vovserne herhjemme – samt hvalpe af huset. Jeg har endnu ikke mistet en levendefødt hvalp – og der er også blevet kæmpet til tider. Men jeg har altid klaret den. Der har været den ene ildspyende, grimme drage efter den anden – men de er nakket en efter en.

Svært at acceptere, der nu er en jeg ikke kan klare – måske.

Ventetid er en drage i sig selv.