Nytårsaften……….

Jeg har lige spist et dejligt stjerneskud – og sidder nu i sofaen med benene oppe. Hundene snorkbobler, trods der allerede skydes en del af rundt omkring. Dagen er nøje planlagt, så alle hundene kunne komme ud og køres godt trætte – både de gamle på 11½ og søstrene Fanny og Flora på 3 år. Jeg har gået 4 ture i dag – på i alt 4½ time. Lader til det har virket – og vovserne bare sover nu.

Jeg har Flora boende disse dage, idet hun sidste år fik kæmpe chok, idet hun midt på dagen lå i sin egen have, og naboens store drenge besluttede at skyde raketter af lige om ørerne på hende 🙁

Hun blev frygteligt bange – og var utryg ved at være i eget hjem. Ejer kontaktede mig, og fluks fik vi Flora kørt herind. Mine hunde er ret ligeglade, og der er 100 m til hvor man skyder af her. Hun spejlede sig tydeligt i flokken, og var helt rolig. Sov nytårsaften væk. I år har vi så taget den med det samme – hun har klaret småskyderiet fint hjemme i Næstved, så ingen grund til hun får sådan en møgoplevelse igen. Så hun har været her de sidste dage og bliver nytåret over.

Summer var jeg i Ringsted og hente for et par dage siden, idet hendes ejer blev syg. Så her er godt booked pt. Jeg ELSKER min flok, der bare tager imod gæsterne med logrende haler. Gæsterne går også bare ind, som boede de her. På den måde er det nemt. Kræver så en del flere gåture, men det er jo så sundt 😀

2016 har været et trænings/prøveår for mig. Dvs jeg allerede inden havde sparet sammen til at kunne gå til prøver og træne et par nye steder og lære nyt. Egentlig skulle Fanny nok ideelt have været parret i år, men jeg har jo haft 3 store kuld i 2014/2015 – alt 22 hvalpe, så jeg syntes det var mere fornuftigt at følge dem og deres udvikling, og så bruge 1 år på egne hunde og deres træning. Jo også vigtigt for mig at have fingeren på pulsen i den retning, idet jeg gerne vil “lave” gode collier, som er godt egnede til hundesport. Så ud og have fingrene i bolledejen 😀

Nye regler i både LP og Rally. Målet var Donna forhåbentlig ville opnå 1 cert i rally championklassen og Fanny få LP2 titel.

Vi nåede meget mere end det. Donna fik ikke bare 1 cert – men blev Dansk Rally Super Champion som første collie i DK. Vi har fået mange, mange vinderplaceringer i klassen – og hun ligger også i top3 blandt samtlige racer i en udskrevet konkurrence om bedste hund i klassen på specialklubprøver.

Fanny fik sin LP2titel i første hug – og 2. vinder. LP prøver er dyre – så jeg kiggede på de opsparede penge, og valgte at prioritere Donna og hendes prøver. Fanny fik endnu en prøve i år og opnåede igen 1. præmie, 2.vinder

Casey trænede lidt tricks – og målet var en færdighedsprøve 1. Jeg har været så bange for at gå for meget i gang med hende. Hun er meget PÅ ifm træning, og kunne hun holde til det ? Det har hun kunnet – for vupti var hun sørme også Dansk Rally Champion – og bestod sin færdighedsprøve flot.

Sikke et år med mine 3 piger………….<3

I hele taget har det været et fantastisk år, hvor Lapinetterne har gjort sig gevaldigt flot på de grønne baner.

Hele 10 stk. er stillet op til prøver rundt i hele landet.

Det vil føre for vidt at nævne alle – det kan man scrolle sig igennem på “News-siden”, men flokken har hentet i alt 8 titler. Det er års-rekord 😀

Gaia og Madonna har fået LP1 titlen – og begge med super points og vinderplaceringer på samtlige prøver.

Fanny har fået LP2 titlen og også vinderplaceringer på begge hendes prøver.

Gaia har fået RBM titel, Rammstein og Madonna har fået RØM

Casey er blevet DKRLCH – og Donna DKRSCH.

En lille håndfuld har været ude og hente en enkelt pind i en klasse – og jeg vil tro fortsættelse følger næste år 😀

5 har bestået færdighedsprøve 1 og 2 har bestået færdighedsprøve 2.

Der er utroligt meget gang i den overalt – og det er SÅ spændende at følge.

Der er også gang i en masse andre ting. Rigtigt mange Lapinetter har været instinkttestet på får i år, og klaret det super flot. En enkelt går fast til hyrdning og nu har familien planer om egne får.

Han går også schweiss-spor, og nu er målet at klare første prøve næste år.

Rammstein træner PH – med høje spring, bidearbejde osv – og klarer det også fantastisk flot. Meget spændende at høre om – og super så alsidige hundene er.

Min sport er og bliver vist LP. Det har været sjovt at give den gas med rally også, men det står mere og mere klart for mig de 2 sportsgrene er blevet ret svære at kombinere. Så planen er at gøre Fanny færdig i LP, inden hun skal mere rally.

Jeg er så stolt, så stolt – af mine hunde, mine hvalpe – og hvalpekøbere.

Jeg har nu nogle ret gamle hunde herhjemme. Silver er lige blevet 10 år, Andrea 11 – og Gimli og Honey er 11½. Jeg har også gået lydighed og rally med de 3 sidste – og når jeg sidder og kigger dem ind i øjnene nu, så er det ikke de præstationer jeg husker mest på.

Det er kærligheden………..Den de giver mig – og som jeg føler for dem. Dyb glæde – og taknemmelighed over det liv vi har haft sammen – og stadig har. Jeg føler mig så heldig at de har opnået den alder, de har. Særligt med Gimli – for det var bestemt ikke skrevet i kortene.

De har det godt – og jeg håber at have dem længe endnu.

Det er et fantastisk liv med sådan en flok hunde………..så utroligt givende. Ligeledes er jeg meget taknemmelig for de fantastiske hjem mine hvalpe har fået – og den gode kontakt vi har. Jah – jeg elsker vort miljø!!

Jeg er blevet hamrende forkælet her op mod jul. En hvalpekøber laver adventskalender til mig med flotte gaver, ligesom jeg fik bunker af hjemmebag.

Der kom flere pakker med posten – SÅ hyggeligt at åbne og pakke ud. En masse hundeguffer, kaffekrus med billeder, lækker chokolade, kaffe…….flere hundeguffer. Jah – og små gaver når vi ses. Så sent som i dag fik jeg irish coffee-kit med hjem.

Jeg er SÅ taknemmelig og glad. For Søren, hvor føler jeg mig heldig.

Mange, mange gode ture er gået i år også – og det blev også til en tur til Fyn og lege med får og træne med et par hvalpekøbere.

Årets Lapinettedag havde enorm tilslutning og det er STORT at få lov at se mine hvalpe og følge dem.


Mange, mange tak for et fantastisk 2016 !!!

Jeg glæder mig allerede til at tage hul på næste år – det må også blive fantastisk.

Planerne herhjemme er 2 kuld hvalpe – som første prioritet. Fanny og Casey vil blive trænet i LP3 mod at blive prøveklar og Donna skal fortsætte i rally championklassen. Nu må vi finde nye mål – f.eks DM og lign – og også denne champion-cup, der kører. Vi når ikke at gøre så meget mere ved den inden udløb, tror jeg – men så må vi jo nuppe et år mere 😀

Rigtig godt nytår – vi ses “derude”!