Januar er kendt for at være lang at komme igennem. Mørk, koldt, trist…….og i år er ingen undtagelse, synes jeg.

Jeg er lidt flad energimæssigt, og trænger til noget sol og varme, så der kan lades op igen.

Det bliver dog til gode, lange ture med hundene – og mange super naturoplevelser på den konto. F.eks en dag, hvor vi gik på stranden, hvor en kæmpe fugl landede 100 m fra hvor vi gik. Nå da ? Gad vide, hvad det var – så jeg nærmede mig forsigtigt med 4 hunde.

Kom tættere på og ca. 30 m fra kunne jeg stå og se på den flotteste musvåge jeg nogen sinde har set. Troede først det var en havørn pga størrelsen – dem har jeg set nogle stk. af derude. Men det var altså “kun” en musvåge. Til gengæld var den KÆMPE stor, og totalt ligeglad med os. Den havde ikke fanget mad eller lign. – den sad med hovedet på skrå pg bare kiggede – totalt uanfægtet. Det var en sej oplevelse – at komme så tæt på.

De daglige ture er opgraderet til 4-5 km om formiddagen med de unge – og 1,5 km med de gamle. Jah, så er jeg begyndt at løbetræne, når de er fodret af ( hveranden dag ) – så det bliver til en del km der tilbagelægges på ugebasis.

Lige pt bor Flora her. Hun har været her siden torsdag, da familien skulle på forlænget weekend. Hun har været her rigtigt meget i sit 3 – årige liv, så det er bare at flokken udvides med en. Super hyggeligt – hvilket hun helt bestemt også synes. Hun trives tydeligt i flok – og er meget glad for mig, så det er ren hygge for os alle.

Det har også givet mange gode ture – og lidt leg med hende og Fanny. Dog ikke helt så meget som de plejer, for Fanny er nu kommet i løbetid. Ja – ENDELIG!! Så Fannys opmærksomhed er tunet ind på lidt andre ting. Men de har da taget nogle gode tonseture.

10½ mdr er der gået – siden sidste løbetid. Sidste gang fulgtes alle tæverne ad. Pt er det stadig kun Fanny, der er i løbetid.

Der har ellers altid været 8 mdr imellem – ret præcist – for tæverne. Men det plejer at være Donna, der starter – og hun er nu 9½ år. Måske der bare går længere imellem, når de bliver ældre.

Men nu kører toget i al fald – og det er MEGET spændende!

Fanny skal parres med Texas – som bor i Stockholm, så det bliver nogle intense dage de næste par uger. Vi lagde ud med i dag at tage til første progesterontest + dyrlægetjek – og så tager vi en dag ad gangen 🙂

Fanny………

Og Texas.

Jeg synes de passer så fantastisk sammen – så alt der kan krydses er krydset her!!!

Der venter nogle lange uger – men heldigvis er lyset tiltagende og varmen ditto, så det vil jeg glæde mig over!