Jeg har nogle fantastiske hvalpekøbere – det har jeg vist nævnt før.

Så en af dem har lånt mig sin gamle bærbare, mens min egen er til reperation, så nu har jeg mulighed for at opdatere her alligevel 🙂

Jah – og et par andre sendte en barselspakke helt fra Nordjylland med kaffe og masser af godter. Jeg er snothamrende forkælet 🙂

4 ud af de 5 hvalpe er nu reserverede. 3 af de kommende ejere kender jeg i forvejen og en ny er kommet til. Det er aktive hjem, der gerne vil træne med deres collie. Det glæder mig jo enormt.

Jeg har indgået aftale med de 2 af hjemmene, om at jeg kan beholde avlsretten over hhv hannen og en tæve. Nu har jeg prøvet den model nogle år, og det fungerer fantastisk godt. Lige om lidt har jeg ikke så mange hunde herhjemme, men planen er også jeg vil ned i antal. Jeg vil gerne kunne smide mine hunde bag i bilen og køre på en uges ferie i Jylland f.eks. Eller tage alle med og køre længere for at gå til prøver f.eks. Være mere fleksibel.

Derudover er et lille opdræt sårbart. Havde jeg ikke kunnet låne Summer og Dina – havde jeg ikke haft hvalpe siden 2012. Casey, som var tiltænkt avl og boede her – fik borrelia, og kunne ikke gå i avl. BUM – så kan man se på flere års avlsarbejde og vinke farvel.

Nej, der skal sikres bredt – og avslaftaler er en formidabel måde at gøre det på.

Når det er sagt – med “ned i antal” osv, så har jeg godt nok bestilt en ny hvalp til mig selv. Jeg er SÅ fristet af at beholde en af tæverne i dette kuld. Mine egne linier jeg kender, eksteriør jeg kan lide – og blue merle. Yndlingsfarven!! Men igen ud fra at tænke “bredt” og ikke være for sårbar, så er det strategisk meget smartere at beholde avlsaftale på en af tæverne her ( en af dem skal hjem og bo med mor Ginny bagefter, og vi kan lave samme aftale, som vi har på hende ), og så selv købe noget udefra. Så er der flere muligheder for at komme videre, hvis en af dem pludselig viser sig ikke at holde i længden.

For ja – alt kan jo ske. Man kan jo ikke være sikker på en hund man beholder lever op til kravene ift avl. Hverken egne krav eller de etiske retningslinier.

Det er et puslespil, hvor øvelsen ikke pludselig er at lande i “game over” 🙂

Jeg har et par hanner af egen avl også, jeg gerne ville bruge – og så må der jo nyt til.

Det går godt med de små. 12 dage i dag…….Vægten er tredoblet, og alt er ro, fred og idyl i kassen. De har stadig ikke fået øjne – de plejer at komme på dag 10 – 11, synes jeg – men er nok lige på trapperne. Hvalpene er i al fald store, fine med dejlige runde maver. Er også begyndt at kunne noget mere – op og stå på forbenene og vejre rundt i luften. De kan helt tydeligt lugte både deres mor og mig. Når de fanger den fært, kommer de farende med små ivrige lyde.

Jeg er totalt i hvalpemode herhjemme. Det lever jeg 100 % i lige nu. Men der er nu masser af gang i Lapinette-rækkerne alligevel. Jeg skal faktisk selv til prøve næste weekend, hvor Winnie kommer og passer de små. Donna og Casey skal begge op i championklassen. Har jeg fået trænet ??? Ikke det, der ligner. Vi må tage den på rutinen og resultatet med et smil. Der er ikke noget, der er så ringe, det ikke kan skylles ned med en kop kaffe 🙂

Jeg har ikke helt overblik over hvad der ellers skal ske – men jeg ved da at flere skal til prøve næste weekend. Nogle på DCKs prøve i Køge – nogle andre på Fyn. 1 stk. skal til mentalbeskrivelse i Jylland også – samme dag. Så det bliver heftigt.

Sæsonen er i gang, og når man har en dag som i går med super lækkert vejr, så trækker det lidt for at komme ud på nogle grønne baner og være med. Men hver ting til sin tid – lige nu er det redebygningsgenerne, der har taget over 🙂