Tidligt søndag morgen – og jeg er nået til kaffen.

Føler mig relativt udhvilet ift ellers, for de små blev puttet kl.00.00 – og jeg fik lov at sove til 06.30. Luksus!!

Ellers har jeg været oppe 1-2 gange om natten, når de vågnede, for at sikre alle hvalpe fik en tår hos mor. Jah – i starten var det nærmest en gang i timen.

Det går stærkt nu. De har været på rigtig mad nu i over 1 uge – og de elsker det. De er absolut i den meget madglade afdeling,og hugger maden i sig. Muligvis lidt arveligt belastede – deres mor er i al fald et madøre af den anden verden.

Den her uge – fra de bliver 3 uger til 4 uger, er altid lidt strenge. For det første er de startet på rigtig mad, hvilket kan give lidt mavekneb. Det synes jeg dog så ikke disse har haft. Dernæst får de ormekure – hvilket igen kan give bøvl med maven. For at det ikke skulle være nok er det også den uge de store hjørnetænder + hele tandrækken i formunden bryder frem. Sidstnævnte har give noget bøvl denne gang, forstået på den måde at det tydeligt har generet dem.

Det er jo ligesom med babyer – det kløer og gør ondt, og baby græder og bliver sart. Samme her – på skift har de haft 1 døgn, hvor de var pylrede, ikke kunne falde til ro og skulle afledes. Jah – for det gør jeg. Jeg sidder ikke og tænker : Nåh, nu får de tænder – og så jodler jeg ud og sætter mere kaffe over og laver noget andet. Jeg er i den mere “pylrede” afdeling, og synes egentlig det bliver værre med årene.

Så mig ind til dem, smide mig ned og hygge lidt om dem. De kommer selv og putter sig ind, og bliver klart trøstet ved kontakt. Så selvfølgelig skal man det……..( synes jeg ).

Jeg ved jo det lige er nogle dage – 3-4 stk max, så er tænderne igennem hos alle. Det er de nu, hvilket tydeligt mærkes – både når de gnaver i mig, men også på at der er meget mere ro nu. Nu spiser, sover og leger de – og ikke så meget mere end det. Der er ikke mere piv.

Det har så også den effekt, de lærer mig rigtig godt at kende – og når jeg går ind til dem, kommer de allerede myldrende med høje, logrende haler. Det er da det bedste i hele verden <3

Vi har allerede haft en del gæster forbi. Det er rigtig godt – og en vigtig del af socialiseringen. I torsdags var her hele 3 hold – bl.a ejerne til hvalpenes far, og så var Marieanne også med. Marieanne har et meget kort objektiv til sit kamera. Sådan et så man kan kravle helt op i hovedet på en hvalp og tage et skarpt billede. Det har jeg ikke – jeg har den laaaaaaange linse, der kan tage billeder 20 m væk, af en hund der hænger i luften, og det så bliver knivskarpt. Den linse har Marieanne til gengæld ikke, så vi supplerer jo hinanden rigtig godt lige der. Min linse kan ikke tage billeder i hvalpekassen – eller jo, men så skal jeg stå 5 m fra hvalpegården, og det bliver bare ikke super godt. Så det har primært været tlf. jeg har brugt hidtil – hvilket heller ikke er super godt.

Marieanne fik skudt en masse lækre billeder af de små ( nu 3½ uge ) og de er lagt i galleriet under I-kuldet. TUSINDE tak for det! Fede billeder!!

I morgen bliver de små 4 uger, og der er fuld fart på nu. De leger, tumler – og spiser en masse. Man kan sagtens kommunikere med dem, og de vil sindssygt gerne kontakten. Det er den rigtigt sjove tid, der kommer nu. Jeg glæder mig sådan til de kan begynde at komme ud i haven!!!

Alle hvalpene er nu reserverede, og skal ud i super gode hjem. Det skal de faktisk snart………….4 uger i morgen, 8 uger om 4 uger.

Dvs halvdelen af vores tid her sammen er allerede gået. WOW, det er gået stærkt. Jeg er helt sikker på det ikke er den oplevelse hvalpekøberne har, som går og venter – men jeg synes da godt nok tiden er fløjet af sted.

Herunder første forsøg ever på en selfie. Jeg vil egentlig helst være BAG kameraet og fotografere andre. Men de lå så sødt og sov omkring mig. Hver dag smutter jeg jo ind i hvalpegården nogle gange – og bare lægger mig ned og lader dem kravle rundt på mig, og det ender som regel med de ruller sig sammen og sover.

Det skulle de lige til – og jeg tænkte Nååååårh, hvor sødt, jeg ser da lige om jeg kan snuppe et billede. Men inden de fede fingre fandt de rigtige steder at klikke, så viste det sig, de altså ikke var helt trætte endnu 😀

Piratfisk in the making……….. 😀 😀 😀