Så er 2-3 års søgen efter ny hund “udefra” i mål og om 14 dages tid har jeg mit kommende lille pus i armene.

Det har været en lang jagt, hvor jeg har kigget på mange, mange hunde – både online og irl – og ikke kunnet finde hvad jeg søgte.

Det skal jo være en træningshund – som kommer til at efterfølge Donna i den lille flok af træningshunde herhjemme. Jeg har altid haft 3 stk – for det er vigtigt de også får pauser, og så er det godt med andre at arbejde med imens. Derudover keder jeg mig ved at træne det samme og samme – så fint at træne LP med en, rally med en anden osv.

Det er ikke nemt at efterfølge Donna. Hun er noget særligt ( synes jeg ). Donna bliver også ved så længe hun kan, men hun bliver 10 år om lidt – så på et tidspunkt må der jo trappes ned.

Har kigget en del i Sverige, hvor rigtigt meget er testet mentalt og sundhedsmæssigt. Det kan jeg rigtigt godt lide. Mange træner også en del brugsarbejde, hvor hundene skal arbejde selvstændigt. Siger også meget om en hund, den kan det. Til gengæld synes de fleste lydighed er møg kedeligt – så det er svært at finde hunde, der topper der. Konkret har jeg ikke fundet den iver, kæmpe samarbejdslyst og intensitet Donna har deroppe – i LP og anden tæt samarbejdende sportsgrene. Måske har hundene det “i sig”, men når det ikke trænes så meget – er det svært at vide. Jeg har været oppe og kigge – og “hjertefølelsen” er udeblevet.

Så så jeg tilfældigvis en video på FB – og en gruppe for “working collies” WAUW – det var lækkert. Ganske ung hund – stor hvalp, som trænede FVF. Jeg var helt solgt. Det ar Marjolein fra Holland med hendes Jona. Jeg kunne se Jona kom fra den kennel, hvor min veninde Marias nye hunds far boede.

Så mig tjekke en hel masse op – og jeg var vild med hvad jeg så. Avlede på oprindelige arbejdslinier – og trænede brugsarbejde. IPO1-3 har flere af hundene, et hav af sportitler og redningshundetitler. De er også uddannede terapihunde mange af dem. Fascinerende univers.

Så skulle Summer parres, hvor jeg var på den store tur op i Sverige, og endte med at vælge Nexus ( min venindes hund ), hvis far er avlshan nede på den kennel. Det var ellers ikke en option hjemmefra – han var meget ung, men han var ( er ) godt nok noget særligt. Allermest mentalt – jeg har aldrig mødt mere åben, social og glad collie. Man siger jo de der “IPO-hunde” er nogle aggressive sataner – der sættes ofte lighedstegn der. Han er af de linier, der kan det………og her stod jeg med noget der måtte være en overglad labrador puttet i collie-forklædning.

Han blev far til Summers hvalpe – og det har naget lige til nu faktisk at jeg ikke beholdte en. Deres sociale kompetancer er helt i top – og arbejdsmæsigt har de også så meget med sig. Hvad Erika har opnået med Hera allerede, er jo helt fantastisk.

Nå – jeg bad Maria spørge Marjolein om hun skulle have hvalpe på Jona – for så ville jeg gerne have en. Nope – Jona er steriliseret. Hm……….

Så mig kigge videre – og så faldt jeg over hendes søster. Helsøster – men fra tidligere kuld. Ice – som bor på kennellen. Det er Marjolein som er på besøg og lige skal prøve lidt FVF med hende. Hun er 8 mdr.

Hun er her :

Den samarbejdslyst, iver og intensitet – jeg er helt vild med det. Det er det jeg gerne vil have…….

Så hende har jeg fulgt et par år – og nu skulle hun have hvalpe. Med en lækker lækker han også – født på kennellen.

Så mig tage kontakt, krydse fingre – og håbe på at komme i betragtning. Hundene fra kennellen sælges til hele Europa til arbejdsnørder som mig.

Jeg fik et par fælles bekendte til at lægge et godt ord ind også ( de tilbød det selv 😉 ).

Og JO – kom der tæver nok, kunne jeg komme i betragtning. MEGET MEGET spændende.

Så KOM hvalpene – og der var tæver nok, og så var det spændende hvilken det blev. En af dem havde jeg øje på med det samme. Anatomisk var hun bedst ( synes jeg )- og hendes udtryk minder mig lidt om Fannys i den alder.

Dejligt at få at vide hun er den med mest power – og opdrætteren synes jeg skal have hende. Ingen julegave ever kan matche den glæde jeg oplevede ved den mail. Sundheden på hvalpene kan stort set heller ikke være bedre. Mor er genetisk fri på øjnene, så hvalpene kun bærere og der er ingen HD omkring.

Opdrætter siger, hun minder hende så meget om hendes farmor Donna – og hun er gudesmuk, uddannet terapihund, har mange titler -bl.a. IPO 1-3 og står for mig som noget af det mest fantastiske. Så det er STORT.

Mine egne I hvalpe har jeg også været vældig forelsket i – og er det. Synes de er SÅ lækre med power, nysgerrighed, sociale og synes verden er en stor fest. Det har kløet for vildt i fingrene at beholde en af dem – som jeg kender. Men jeg har holdt fast i der må “nyt blod” til – og lige nu er jeg vildt spændt på at lære den lille basse af kende.

Hun hedder Pia Vom Bopparder Hamm – og hun er her – 5 uger gammel :

Hun bliver 7 uger i dag – og om et par uger henter jeg hende sammen med min veninde Jeannette. Uhhhh, hvor er det svært at vente.

Alt er klart – nu venter vi kun på dagen.

Hun kommer til at indgå i mit “træningspack” herhjemme – med Fanny og Casey på sigt. Casey vil nok altid være lidt på nedsat kraft – f.eks overvejede jeg om vi skulle i gang med LP3 – men det forkastede jeg.Hendes hjerne bliver aldrig helt som den var – så jeg tænker det er et for stort program for hende.

Til gengæld er Fanny ved at være der, hvor jeg vil have hende. Hun har altid arbejdet suverænt godt med masser af intensitet, men hun har været let at forstyrre. Hun er også meget social – og har haft svært ved at koncentrere sig hvis der stod en dommer, sad mennesker osv. Så hun har været eminent til træning – mindre god til prøver. Jeg har tænkt det var et spørgsmål om lidt sen modning, hvilket min træner har bekræftet – mange gange 😀 Også når jeg selv satte spørgsmålstegn ved mine tanker 😀 😀

Donna modnede faktisk også lidt sent – og Bassie i endnu højere grad, så det ligger jo i familien.

Men hun lavede to fine LP2 prøver sidste år – og i april lavede hun en SUPER fp2 prøve – 1-2 uger efter hvalpene var resorberet. Hun har ellers været meget påvirket ifm løbetid og hele perioden efter som yngre, men det lader til det også er væk.

I søndags blev hun hevet med til rallyprøve – i ny klasse, som hun aldrig har trænet. Vi nuppede lige 3 dages træning, hvor det hurtigt viste sig at bakke og 360 grader venstre om var det sværeste ( bakke = hoppe 5 m baglæns i Fannys verden 😀 😀 ).

Det var dag 1 – dag 2 omkodede jeg det billede i hendes hoved, dag 3 gik vi for første gang en hel rally øvede bane ( og kun 1 gang – ikke dårlig kodning her ). Dag 4 gik vi prøve – og hun gik super. Både bakke og 360 grader venstre om indgik – og hun gjorde det fint.

Det vigtigste – hun var PÅ, glad og intens og tidl multitasking på omgivelserne var helt væk.

Såh – nu skal vi en hel masse også. Først en masse rallyprøver for at få prøveerfaring og få det stabiliseret. Hun kan faktisk det meste i LP3 – den var stort set trænet op, inden hun blev parret – så 2018 står på LP3 for hendes vedkommende. Så er færdighederne finpudes, og vi har trænet “at gå til prøve” en masse her i 2017.

Så der er gang i den herhjemme – og jeg elsker det 😀 Det hele er super spændende.

Om et par dage rykker Huxi ind på ferie. Så skal vi et smut til Næstved og HD fotograferes. Efter Tysklandstur – rykker Bobby ind på ferie, så sommeren byder også på herligt gensyn med et par dejlige drenge af huset.

Indimellem popper det så op med savn og sorg ifm Gimli. I bagklogskabens lys var det bestemt det helt rigtige tidspunkt han kom herfra på – og måske også til den sene side. Men jeg savner ham………

Planen er dog klar. Jeg får en urne hjem – og den skal sættes ned i haven, og ovenpå plantes en klatrerose – stor og smuk. Det føles rigtigt.