Dagene render lidt fra mig her ift at få opdateret her.

Men : Fanny er ikke længere drægtig.

Som man kunne læse i forrige indlæg, blev hun scannet på dag 18, hvilket er ekstremt tidligt – og også for tidligt til at kunne se særligt meget. Men vi så tydeligt 3 hvalpe i det ene horn ( og lod det andet være ). Jeg beholdte den oprindelige tid til scanning en uge senere, fordi det var lige den uge der var “farlig” ift sidste drægtighed, hvor hun resorberede sine hvalpe.

På dag 16-17 sætter æggene sig fast i livmodervæggen – implementerer sig. I de dage begyndte hendes næse pludselig at skalle – ligesom sidste gang hun var drægtig. Dengang tillagde jeg det et foderskifte, idet jeg gik over på tørkost kort inden. Eller – mente det kunne være derfor, for da hun kom tilabge på BARF ( efter resorbering ) gik det væk.

Nå – nu var det der igen. Hm……..

Det skal nævnes at forrige gang fik jeg taget en biopsi af det, for jeg ville være helt 100 % sikker på, der ikke lå noget auto-immun sygdom til grund, for så skulle hun nemlig ikke forsøges parres igen. Det gjorde der ikke – biopsien viste der havde været nogle bakterier, så det skyldtes noget infektion i huden – som igen nok skyldtes en kontakt-allergi. Godt så – så var der flueben ved den udfordring.

Men nu skallede den igen – dog knap så meget. Jeg viste dyrlægen det dag 18 – og hun sagde : Hm, ja så er det noget hormonelt.

Ellers har jeg denne gang gjort en del anderledes ift sidst. Ingen hundegæster i lang tid – aht ro. Bassie ville gerne passes her – jeg måtte desværre sige nej, så alt var som vanligt. Hun er blevet på BARF, og jeg har siddet timer og regnet på kostsammensætning for at sikre alt hund havde brug for, nok folsyre osv.

Gimli havde det ret skidt ifm hendes forrige drægtighed, og var ret sur. Han er her ikke mere – så forholdene har virkelig været optimale.

Men skallene næse på dag 16-17 – og torsdag aften ( dag 21 ) havde hun ganske lidt dårlig mave om aftenen. De gange en tæve har resorberet her, har det været fulgt af dårlig mave, så det er et faresignal i mine øjne. Det var ganske lidt, men nok til jeg gik hjem og undersøgte hende, og der måtte jeg erkende, at hun nok var i gang med at resorbere. Tandkødet, som var blevet blegere ifm æggene satte sig fast, havde nu lidt mere farve – og jah, der var et par andre tegn også. Dievorterne var dog stadig store og rødlige, men det tager jo noget tid inden hormonerne falder på plads.

Iagttog hende ekstra aften og morgen, og fredag morgen ringede jeg til min dyrlæge og sagde jeg mente Fanny havde resorberet – om vi kunne scanne der, for at få det afklaret. Jeg talte ikke med hende selv – og der var ingne ledige tider. Men hun ringede så senere, og lyttede og sagde ÆV ÆV ÆV. En ting jeg er meget glad for med min dyrlæge, er at hun altid lytter og altid stoler på de ting jeg mener at kunne mærke og se. Ikke altid jeg kan forklare det – men jeg vidste bare hvalpene var væk. Bitte adfærdsændringer ….når man fortæller om det, lyder det nok vældig sfærisk og højtravende, og det er jeg ellers ikke.

Mandag ventede scanningen – og jeg havde ret. De var væk – og ud fra hvad der lå tilbage, passede det med de var gået til torsdag. Nogen gange er det træls at have ret – men på den anden side var det ikke en overraskelse. Dog rart at få bekræftet formodningerne.

Der er nu taget en test på Fanny, om hun skulle have en mycoplasma-infektion. Det er nogle bakterier, som fåes i forskellige udgaver. I livmoderen betyder en sådan infektion, at slimhinden gør at æggene sætter sig dårligt fast, og på længere sigt kan det give arvæv og sterilitet.

Fanny bliver aldrig mere parret. Hun er 4 år nu og dermed allerede på kanten ift hvad jeg synes er forsvarligt ift at lade en tæve få hvalpe for første gang.

Men da det er smitsomt, skal det afklares ift Prima.

Jeg tror ikke det er det. Men så er vi igen ude i mine “fornemmelser” 🙂 Det forklarer nemlig ikke hendes skallende næse. Jeg tror det er hendes immunforsvar der laver ballade. Hormoner skal jo regulere immunforsvaret, så det ikke ser fostrene som fremmedlegemer og fjerner dem. Jeg tror, det er det som sker. Det er sket præcist samtidigt begge gange. Æggene har fint sat sig fast – så har kroppen opdaget dem, og sagde NEEEEEEJ, fremmed indtrængen – KRIG – og har ryddet op. Den skallende næse indikerer immunforsvaret enten arbejder for meget eller for lidt.

Det kan meget vel være rigtigt, siger dyrlægen.

Hvorfor er det så sådan ??? Tjah……ikke arveligt umiddelbart i al fald. Hendes mor har fået 2 store kuld på 8 hvalpe pr .gang.

Uheld ? Nok mere sandsynligt.

Men nu bliver det afklaret med det mycoplasma. Livrem og seler.

Det er ærgeligt – men jeg har stadig min dejlige Fanny. Hun er jo ikke kun avlshund – og tænkt som en sådan. Huin er først og fremmest MIN dejlige hund – og skønne træningshund. Det er hun jo stadig.

Jeg er ikke den første opdrætter, der oplever det her – det er en del af gamet. Så må man finde en ny vej.

Der har allerede vist sig adskillige. I ved nok – plan B, plan C osv…………sidst var Prima plan C, og der landede vi. Var det en dårlig plan ??? NEJ sgu, det var sådan det skulle være !!

Samme dag jeg meldte ud at der desværre ikke kom hvalpe, skrev flere hvalpekøbere til mig, jeg gerne måtte bruge deres tæve. Winnie havde allerede i forvejen sagt, jeg gerne måtte låne Ginny igen – og nu kom tilbuddet om hele 3 stk. mere.

Har jeg sagt, jeg har verdens bedste hvalpekøbere ?? Måske nok. Men det kan ikke siges for tit <3

LIGE nu skal der dog ro på. Jeg har fået lavet en del tests osv undervejs her med Fanny, og det er jeg glad for. For nu her bagefter ved jeg en masse ting, det i al fald IKKE er. Men det har været dyrt – og hundekontoen er lidt slunken.

Der skal spares lidt op – og så overvejer jeg pt de flotte tilbud jeg har fået!! Stadig meget benovet, ydmyg og rørt!!

En god ven var skrevet op til hvalp fra Fanny. Det dejligste dejlige hjem – det var trist ikke at kunne levere hende den collie, hun ønskede sig.

Hun havde også et tilbud – Nette, hvis du finder en god tævehvalp til mig, så må du bruge hende til avl.

Det krævede lige lidt spørgen ind osv – er du sikker på du kan undvære hende så ?? Ja, det var hun – og hun ville faktisk synes det var rigtig fint den fik lov at få hvalpe her.

Så nu er der bestilt en tævehvalp til hende/os 🙂 Et kuld jeg så annonceret og tænkte WAUW, havde jeg ikke Prima, SÅ……….

Så nu er det bare at krydse fingre for der kommer en lille kusine til Prima til DK senere i år.

Ellers lander vi ved Plan D 😀

Fanny har det godt og er fit og frisk, Tæsker rundt på morgenturene og virker umiddelbart helt som sig selv igen. Derfor gik vi ud og trænede lidt i går. For første gang i måneder. Hendes tempo er lidt nede, men kun ganske lidt – så nu går vi i krig med LP3 for alvor. Inden vi må droppe den igen til 2019 🙂 Vi må se, hvor langt vi når.

Nu venter vi længselsfuldt på forår, varme, tørt underlag til træning – og en masse party 😀

Forleden fik vi en forsmag på det – hvor vi gik en pragtfuld tur ved Ishøj Strand med Marieanne og Stella. Smuk dag med flot sol og glade hunde – og en masse billeder 😀

Jeg havde Prima, Fanny og Donna med. Der er lagt billeder ind i deres gallerier.

Herunder Donna – på vej mod de 11 år. Fat det, hvem der kan………..Jeg kan ikke.