Vi er gået i træningsmode herhjemme. Jeg kom til at slippe mig selv løs på hundeweb med et dankort, og så er der pludselig dømt “afleveringer” og deadlines.

Det er godt – for så får jeg trænet.

Undervejs er der kommet svar fra dyrlægen – at Fanny har forhølede værdier af mycoplasma. Det vides ikke om det er årsagen til hun resorberede, men i al fald er hendes værdier for høje.

Der forskes en masse i dette LIGE NU, for det er påvist ved mange tæver, som går tomme eller resorberer-at deres værdier for mycoplasma er for høje.

Mycoplasmaen forårsager en infektion, som medfører æggene har svært ved at sætte sig fast i slimhinden og derfor ikke sætter sig fast – eller afstødes tidligt. Passer jo fint på Fannys historik. Stadig – kan det skyldes andre ting – og så er mycoplasmaen måske stødt til (?)

Hvorom alting er – der forskes intenst LIGE nu og om et par mdr skal min dyrlæge på kursus omkring det, og hun forventer der at alle er meget klogere.

Jeg har valgt at lade Prima teste også, og skulle hun have forhøjede værdier, kommer hun i behandling nu og får slået det ned.

Der er lidt divergerende meldinger, når jeg spørger ind – for på den ene side, arbejdes der åbenbart med teser om det smitter mellem hundene. På den anden side, siges det også at mycoplasmasen er en naturlig del af floraen – som så pludselig opformeres til at være alt for voldsom. Hvordan kan det smitte, hvis det er en naturlig del af floraen ??

Ja, min dyrlæge kan ikke svare på alle mine spørgsmål heller. Der er meget man ikke ved endnu, men svarene skulle være om hjørnet.

Der er erfaringer for at nogle hunde i en husstand kan have forhøjede værdier, mens andre slet ikke har det. I den kontekst bliver Primas resultat jo også interessant, og om ikke andet kan vi bidrage med flere resultater at blive klog af.

Selv om Fanny var drægtig for ganske kort tid siden, og tidl. i livet led meget under falsk drægtighed, så arbejder hun faktisk fornuftigt nu. Tempoet er ikke helt oppe at ringe, hvor det har været tidl uden for hormonelt belastede perioder, men det er langt bedre end som yngre. Hun er PÅ, leger vildt, danser af sted i FVF og arbejder godt.

Jeg tror ikke vi når at blive klar til LP3 til maj til prøven – men vi går prøven alligevel, for at få overblik over klassen. Jeg har ikke været oppe i LP3 siden 2013, og programmet er et andet i dag. Jeg skal have overblik over prøven. Øvelserne, rækkefølgen, overgangene osv……..Utroligt så meget arbejde der skal postes i sådan 17-18 minutter.

Hun er super sej i langt de fleste øvelser og så er der enkelte der er lidt sværere at få ind på lystavlen. Men generelt arbejder hun rigtig godt.

Prima er en stjerne – jeg kan slet ikke forstå hun kun er 10 mdr. Hun er meldt til en bunke prøver – i 3 forskellige programmer.

Vi er SÅ klart til at aflevere en færdighedsprøve 1 – det har vi været i flere mdr. Hun lærer så hurtigt, og elsker bare at arbejde. Tænker vi nupper rally på charmen og håber den indfinder sig på dagen – og så knokler vi begynder B prøve ( IPO ), som vi skal være klar til – til juli.

Så gik det op for mig Donna nok skal til DM i år. Hm – så kan hun ikke rende og fise den af – så vi må holde hjulene i gang. Vupti – så blev hun ogås lige tilmeldt rallyprøver – og Casey ditto.

Der er den vildeste gang i den – og Årets Lapinettedag er nu også ved at tage form.

Så har jeg fået en sjov henvendelse. Fra en norsk mand, som spurgte ind til hundene, og syntes de var noget af det smukkeste han havde set længe. Jamen – tak. Det glæder jo altid et hundemor-hjerte 🙂

Så spurgte han om jeg gav kaffe. Jamen jo – det er altid kaffe på kanden i huset her i al fald 😀

Jeg begyndte at blive lidt nysgerrig på hvem og hvad han var – og så er google alligevel en ven. Top udstillingskennel, som jeg faktisk ikke troede fandtes mere – men jow, det gør den. Den laver bare ikke collier, men det overvejes at tage det op igen. Hunde derfra ligger bag flere danske hunde – og også Silver herhjemme.

Så der kommer fint besøg inden så længe – spændende! Har allerede fået forsmag på nogle spændende collie-beretninger, så det ser jeg frem til.

Jah – og så er Prima rabies-vaccineret nu også. For i juni skal vil til Sverige og lege – så der er mange ting at glæde sig til lige nu.

Vi havde lige en morgen med sne og eventyrlandskab. Her er Fanny på en tur i skoven.