Så skrev jeg lige et langt indlæg – og da jeg ville gemme det sagde det “smut” og så var det væk.

Men kort og godt :

Der er kommet svar på Primas test for mycoplasma. Den er negativ – så det var jo en herlig nyhed. Jeg har fået spurgt en del mere ind, og har nu overblik over det meste. Det jeg mangler svar på, vil den forskning der finder sted lige nu, nok give svar på. Men jeg er i ro med det omkring Prima.

Flere har udtalt at jeg da godt kan parre Fanny igen – også selv om hun skulle blive omkring 5 år. Det kan ikke komme på tale. Mine hunde er meget andet end avlsdyr – og avl er bonus, ikke et must. Jeg er ikke indstillet på at løbe en risiko på deres vegne, “bare” for at få hvalpe.

Nu er der et par unghunde, som forhåbentlig kommer til at føre “huset” videre + nogle af “mine” hanner. Derudover får jeg avlsretten over en tæve, som forhåbentlig hentes senere i år. Så jeg er helt afklaret med tingene er som de er 🙂

Fanny og jeg træner LP3 nu, og lige da vi genoptog det her for en 10 dage siden, tænkte jeg SUK, det når vi aldrig at blive klar til. Man langsomt, men sikkert med ro og is i maven, så kommer det.

I dag varmede jeg let op, og så var det cirkusøvelsen, med video på – velvidende der var et skud i bøssen. Status-video, kalder jeg det 🙂 Det klarede hun meget godt :

At sætte springhøjden op forestiller jeg mig ikke bliver et problem. Udfordringen har været at ignorere alt der kunne risikere at stå på vej ud, og ikke stoppe af sig selv ved keglen.

Tror vi har fået barberet et par geder nu. Nu skal der så varieres og stabiliseres.

Som skrevet om i News var Prima oppe i afsluttende prøve i belgierklubben sidste weekend. Pointmæssigt gik det godt, og nogle momenter var hun super sej i. Andre ting var jeg ikke helt tilfreds med, og det er godt. Det giver benzin til at arbejde videre 🙂

En ting er dog sikkert. Jeg har været på en del brugskurser med nogle af de andre hunde herhjemme. Sporkurser, runderingskurser, trænet feltsøg osv – Ingen af dem når hende til sokkeholderne i den slags selvstændigt arbejde.

At se en 10 mdr gammel hund tæske 70 af sted ind i en skov, finde en gemt mand og så sidde der og vuffe løs, til jeg kommer derud, er noget af en oplevelse. Hun gør det bare………Der har ingen problemer været med det. Ingen forbehold – bare tæske af sted med små julelys i øjnene. Hun ELSKER ELSKER rundering.

Feltsøg er hun også herresej til. Felt 30*30 m og 2 små genstande. ” find genstand” – og så er det som kuglen på et flipperspil. Hun tæsker ud, og på et klask og et skrig havde hun indbragt 2 genstand direkte i min hånd.

Lydigheden var til toppoints, undtaget lineføring og FVF. Vi gik på nedtrådte, svampede muldvarpeskud, og det syntes hun var klamt, så det forstyrrede lidt.

Det første lange stk var dog fint, og det var der hvor der blev affyret 2 skud. Hun ikke så meget som blinkede – kyskold. Rigtigt rart at vide.

Sikke en hund jeg har fået.

søndag venter et heldags sporkursus. Det glæder jeg mig meget til – og mandag skal vi selvtræne lydighed med nogle gode venner.

Planerne for sæsonen er lagt, og en ting er sikkert – der bliver gang i den. Også alt for meget til jeg lige kan overskue det, men så må vi tage en dag ad gangen 🙂

Verdens bedste lillebitte hund. Som overraskende nok er blevet større end de fleste andre herhjemme 😀