Der er ingen, der kender dagen før solen går ned.

Den sidste uge har været vanvittig.

NÅ – men jeg skrev jo sidst om fundet af en knude på Bobbys mave. Knude var dyrlægens ord ifm jeg tog ham med derned. Jeg kaldte det “udposning” da jeg bestilte tiden. Men en udefinerbar bule på maven lige ved inderlåret. Ifm palpering syntes dyrlægen det var noget mærkeligt blævret noget, og mærkede så en hård knude under.

Det var ikke en sjov besked at tage hjem med – eller viderebringe til ejerne. Håber jeg gjorde det nænsomt – jeg overvejede i al fald ordvalget grundigt. Det er et stort ansvar at passe andre folks hunde – også selv om det er ens egne hvalpe. Bestemt ikke sjovt at hunden så bliver syg/ der opdages sådan noget her.

Dyrlægen ville gerne have biopsi af den hårde knude, og det aftalte vi så jeg skulle gøre, idet ejerne har et arbejde at passe. Så han nåede lige at få et par dage hjemme, så kom hen retur her.

Jeg fik en tid ved dyrlægen og også “speciel treatment” idet jeg ikke ville acceptere at levere ham morgen og hente ham sidst på eftermiddagen. Jeg ville være ved ham – og det fik jeg lov til. Så vi mødte meget tidligt ind – 8.30 – til blodprøvetagning. Da han bliver 7 år nu, skulle de se hvordan de indre organer havde det inden han kom i narkose.

Mens vi ventede på svaret, gik jeg en tur med Bobby, fremfor han skulle sidde i et bur ved dyrlægen. Langt bedre og mindre stressende for ham.

Alt var fint – så han blev gjort klar til narkose.

Jeg fandt kaffemaskinen og satte mig til at vente. Fik hyggessludret og opdateret mig med de kendte ansigter dernede – og så gik tiden ellers. Den var lang, syntes jeg – hvor lang tid tager en biopsi mon ???

Så kom Anja ned, som assisterede – og kunne fortælle det ikke var en knude – men en stor lyskebrok. Ikke bare stor, men rigtig stor. Tarmene var med nede, og de arbejdede nu på at få løsnet det hele og lagt på plads. Heldigvis noget de kunne lave med det samme. Men en forventet biopsi endte så ud i en stor operation. Over 2 timer opererede de på ham. Men sikke en god byttehandel – langt hellere en lyskebrok end knuder der skal tages biopsi af. Den knude hun har mærket har nok været en klump afføring i tarmen. Ikke rart at tænke på tarmen har ligget så yderligt – og det er så heller ikke ufarligt. Uha – det var godt den bule blev spottet.

13.30 kunne vi tage hjem. Bobby var godt groggy, men alt var gået som det skulle.

Meget, meget glad og taknemmlig for udfaldet. Han blev hentet her af ejer senere på dagen og da var han frisket en del op og havde drukket vand.

I skrivende stund går det godt med ham – ikke så meget appetit, men når der så serveres lækkerier ryger det ned 🙂 Han er glad og som han plejer ellers. Han har en del sting og et dræn også, så han er iklædt en lækker, sexet bodystocking – men den slipper han af med i løbet af et par dage, når drænet tages ud.

I dag kom der et bud med en stor gaveæske med rødvin og en masse delikatesser vedlagt et brev. ” Tak for at du opdagede Bobby var syg og tog ham med til dyrlægen. Hilsen Bobby og fam”.

Uha – så blev jeg lidt rørt. Det har alligevel fyldt meget og jeg har været bekymret. Jeg er mega lettet nu og SÅ lykkelig over det endte godt.

Det var lige overstået, stort set – så fik Fanny lidt dårlig mave. Dagen efter var der ingenting – og så var det prøvedag. Da var hendes mave helt skidt. De andre fejlede intet. Første gang i hele Fannys liv hun har haft dårlig mave, så jeg var lidt mystificeret. Jeg er ret giardia-forskrækket, så gav hende panacur om aftenen og tæskede efter hende og sprayede med Virkon S ude i haven, efter jeg havde samlet op.

Giardia-forskrækkelsen forsvandt dog, da de andre 5 blev syge natten til søndag. Natten inden havde jeg lukket hende ud et par gange – nu var jeg oppe 6-8- gange og lukke forskellige ud.

Prima skulle dog ikke ud – det skulle hun til gengæld om morgenen, hvor det blødte godt også. Så hun havde fået tarmbetændelse. Mig tænke alt igennem de havde spist – og det passede med jeg havde åbnet en ny pose frolic og givet Fanny et par aftener til træning. Det var de 2 dage efter hvor hun havde dårlig mave. Alle hundene fik frolic lørdag – 4 til prøven, og de 2 hjemme fik en håndfuld da jeg gik.

Det er set før, der er bakterier eller mugsporer i foder, og giver hundene godylt dårlige maver. Det må være det vi har været ude i her. Fanny startede – hvor det passede med hun havde fået de frolic. De andre 5 fik det samtidigt ca. 12 timer efter de havde fået dem. Havde det været virus, ville det have kørt på omgang. SUK, siger jeg bare.

Måtte trække Fanny fra LP3 prøven – og så har jeg ellers knoklet i 2½ døgn på at stabilisere maver.

Prima fik en gang antibiotika jeg havde på lager. Det var hvad dyrlægen ville have ordineret, hvis vi var kørt derned en søndag, tænker jeg. Det stoppede også tarmbetændelsen med det samme.

I dag har alle det godt igen. Uvejret har passeret. Jeg har kæmpet som en tosset og stort set ikke sovet – men nu er det overstået.

PFYH………..

Nåh ja – og mellem Bobby og mavesjov var vi til prøve. Det kan man læse om i news. En fantastisk fin dag, hvor Prima havde sin debut. Min lille lynkineser. Uh, hvor er jeg glad for den lille hund!!!

Kun 11½ mdr gammel. Det bliver nogle spændende og intense år der venter forude med hende!! Nu er maven fin i al fald 🙂