Wow mand – en er afgjort ikke 29 år mere.

Den her weekend har godt nok været en hård omgang. Sjov, berigende, spændende og super intens, men da jeg landede i går eftermiddags, var der udsolgt på alle planer 🙂

Startede fredag med udstilling – og dvs det starter så allerede torsdag, for der skal hundene gøres klar. Bilen/habengut pakkes osv

Der går så langt imellem jeg udstiller, at der ikke er noget der kører på autopilot. Så der skal tænkes meget osv, for at jeg ikke glemmer noget 🙂

Udstillingen fredag var med en dansk dommer, som jeg en enkelt gang har brugt som dyrlæge. Faktisk er hun årsagen til, jeg landede hos min nuværende dyrlæge, som jeg er så ufatteligt glad for!

For mange år siden, var Honey parret med en svensk hanhund. I 5. uge flød det pludselig fra hende – og jeg vidste hun var scannet til 8 hvalpe, og der skal bestemt ikke flyde noget som helst. En tur på Kbh dyrehospital bekræftede at hvalpene var gået til – og hun var i gang med at resorbere/abortere. Det i sig selv er så slemt nok, men dagen efter fik hun feber. Mig til min egen, daværende dyrlæge – som satte hende på clavubactin, for det var jo så livmoderbetændelse.

De næste dage skete der bare ikke det fald i feberen, man forventer når hunden kommer på antibiotika – og hun fik det ikke bedre. Ringede ti dyrlægen, der sagde jeg bare skulle blive ved at give den antibiotika. Det føltes ikke rigtigt – og hvad gør man ??

Det er mange år siden – nok 10 år – og jeg vidste ikke, hvad jeg ved i dag. Men jeg vidste at der var en dyrlæge med speciale i fertilitet på en klinik i Storkbh – så ret desperat ringede jeg til hende. Vi fik en tid med det samme – det var vist 3- dage efter besøget hos egen dyrlæge, og Honey havde det værre end da.

Det viste sig Honey var fejlbehandlet. Antibiotika kan ikke slå en betændelsestilstand ned i så stort et hulrum, som en livmoder er, så der skal tømmes ud. Det bruger man abortsprøjter til. Så det fik Honey + der blev taget test for at finde ud af, hvorfor hun havde aborteret. Det viste sig at herpes, var synderen – også en info, jeg har haft megen gavn af senere.

Honey skulle have 2 abortsprøjter – jeg mener med 1-2 dage imellem, og 2. sprøjte måtte vi have hos en kollega, da denne dyrlæge selv var optaget der. Kollegaen var Nina – og der er jeg blevet hængende siden 🙂

Det var så kompetent og tjekket et forløb. Har altid tænkt det kunne være sjovt at stille for hende en dag, og også se den side af hende.

Det blev så fredag – og jeg må sige hendes kritikker af mine hunde rammer spot on lige det jeg også ser. Det er jo altid lidt spændende – og nogle gange kan man slet ikke genkende sin hund i beskrivelsen. Nogen gange står der ikke rigtigt noget at blive klog af – og nogle gange tænker man “Yes – det er sgu lige på kornet”.

Det var det i fredags. Jeg havde Donna og Prima med – og Summer var også med, i en tilstand som var mere end bare alm. nedfældet. Ellyn havde selv vasket hende og gjort hende klar – jeg skulle bare lige klippet hende til på dagen.

Da jeg så hende, tænkte jeg ” Holy moly, mand” 😀 😀 😀 Var SÅ forberedt på vi fik et spark i rumpetten 😀

Men hun fik EXC, for dommer kunne godt genkende en god hund, under den pels som ikke var der 😀

Prima fik VG – med en generelt god kritik, hvor flere gode ting blev nævnt – men også at hun har lidt runde øjne og er lidt knap vinklet bag til. Det er korrekt – lige præcis også hvad jeg har gået og tænkt godt kunne være “bedre” når man taler udstilling.

Nu er Prima så ikke købt til at være udstillingshund, og jeg har ingen ambitioner for hende i den afdeling, så jeg er glad for hendes VG og en bekræftelse af de ting jeg selv ser 🙂

Til gengæld glæder jeg mig vildt til hendes mentalbeskrivelse. Det bliver spændende at opleve, tror jeg. Mage til udadvendt festabe, skal man lede længe efter 😀

Med på udstilling fredag og hun NØD det i fulde drag. Gik forrest i linen og fuld fart over stepperne gennem horderne af mennesker, hunde og telte. Det var TOPSPÆNDENDE. Hun er SÅ nysgerrig. Jeg har aldrig never ever set noget “uha” hos hende og hun er den fedeste lille arbejdsmaskine.

Lørdag var der dommerskifte, og ikke umiddelbart til vores fordel, som jeg så det. Så vi lod Summer og Prima blive hjemme. Det viste sig at være en god beslutning. Donna jeg og jeg havde en hyggelig dag, med en EXC med hjem, og så hyggede vi ellers rundt og snakkede med en masse hundevenner, der også var med på hhv udstilling og nede på arbejdsbanerne.

Søndag var op kl. 5.30 igen igen – for kl. 8 skulle Prima og jeg stille på Flyvestation Værløse til sportræning. Alle hundene skal jo luftes inden, så det er bare med at komme ud af dynerne.

Der var selvtræningsdag i belgierklubben, kreds 3 – hvor jeg jo har meldt mig ind. Først sportræning – og ikke bare selvtræning, men Henrik og Birte gik med rundt med hver enkelt og gav feedback.

Jeg lagde et laaaaaaangt sport, syntes jeg selv – med 2 genstande og 2 knæk. Ud fra den strategi som blev lagt på det kursus med Lea for nylig. Vi har trænet lidt siden – men også FOR lidt. Prima har haft en forstuvet tå, og jeg har måttet holde hende i ro, og så er Fannys LP3 træning prioriteret op til prøve – jah, som vi så endte med ikke at kunne gå 😀 sådan er det nogle gange.

Men sikke et spor hun gik. HOLD nu kæft, hun er god. Henrik gik med og sagde bare : ” Jaaaaah, det ved jeg slet ikke hvad jeg skal sige til – der er jo ikke noget at sige. Det var flot”.

Det fede var, at hun plejer at gå sit første spor lidt sjusket og have for travlt. Det gjorde hun ikke i går – det var roligt, sikkert søg med snotten i hvert trin. MEGA stolt fører!!!

Ingen tvivl om, det er det hun er lavet til – gennem generationer. Hun er god til lydighed – meget lettrænet og med flot tempo. Men sporet ligger hende i blodet på helt anden måde. Hvor er jeg glad for jeg overvandt mig selv og gik i gang med at træne det.

2. spor var rent genstandsspor – hun skal lægge sig af sig selv og på den måde påvise en genstand. Jeg lagde en række genstande ud med 10 skridt imellem. Jeg erfarede på kurset sidst, at det ikke var genstanden hun påviste, men dåsen med leverpostej under 😀 Når man fjernede dåsen, blev hun bare stående og var ikke så motiveret for at knalde ned i dæk. Så vi har trænet et par gange med fuld kontrol og ninjabelønning for at lægge sig for genstand.

Den var feset ind – knaldbang dæk. Sejeste seje lille hund.

Derefter lydighed, rally, feltsøg og rundering på træningspladsen med arbejdsstationer. Der stod garvede folk og underviste hvert sted, og så kunne man cirkulere. FEDT koncept – og man kunne prioritere det man ville. Jeg gik til lydighed først, og underviser er garvet LP udøver, men kender også til Beg B – så jeg fik lov at komme programmet i Beg B igennem. Virkelig stor hjælp ift overblik.

Så hjalp jeg også et par stk med opstart af forskelligt, og så cirkulerede vi videre til rally. Der var Prima flad – kl. var nu 11 og vi havde startet kl. 8 med 2 lange spor. Der var også 25 grader nu.

Så trods det var fristende med noget feltsøg osv – så stoppede vi der. Hun havde dælme gjort det godt.

Da vi kørte hjem var hun dårligt sprunget ind i bilen, før hun sov dybt. 1-0 til mig 😀

Men det har en pris, at køre hunde trætte – man bliver det også selv. Så i dag skal vi have en stille dag med havesysler, håndarbejde og en masse kaffe 😀

Maj er altid intens og i år er ingen undtagelse. Selv om det slider er det dælme også fedt!