HA – ved ikke lige, hvem jeg prøvede at narre, da jeg bildte mig selv ind at NU kom en rolig juni 🙂

Nu her tirsdag er jeg ved at lande på fødderne igen, efter en weekend med gang i.

Men det er jo super sjovt og intenst det hele – så man jeg sove, når jeg bliver gammel.

Lørdag gik turen til Sverige. Op og besøge veninde Maria og hendes 2 collier. Far og søn. Farmand er også farmand til mit H kuld og han hedder Nexus. Nexus´ far er avlshan ( nu dog pensioneret ) på den kennel, hvor min lille Prima kommer fra – og mødet med Nexus, er en del af årsagen til jeg tog derned og hentede Prima.

Maria og jeg har været rigtigt gode venner nu i 10 år – hendes tidligere hanhund Eros, er far til Bassie, og han bliver 10 år nu til oktober. Eros er også morfar til Nexus, så det er en stor familie det hele 🙂

Jeg havde Prima med – ret hyggeligt at se hende med Nexus, som så er bror til hendes mormor.

Prima ligner så mere sin farmor og den side, end mormor. Men alligevel ret hyggeligt.


Collier avlet i generationer til at kunne gøre sig i IPO – og dertil de sødeste, søde, sociale hunde. Jeg er ret solgt i de linier.

Hvis alt går vel kommer der snart endnu et tilskud til kennellen af de linier. Det er nu bekræftet at Primas faster er drægtig, og vi håber på en lille pige her til DK. Det er ret spændende!!!

En anden god ven var med på turen – eller faktisk var det mig, som var med hende 😀 Hun var – og er – nysgerrig på at se de collier i Sverige, som kaldes “brugscollier”. Super hyggelig tur – hvor vi også fik trænet oppe i en svensk brugshundeklub.

Det er super spændende at se, hvad der rører sig uden for DKs grænser også – og for mig har det været en stor oplevelse at møde efterhånden en del svenske collier, og senest tyske – på de kenneler som målrettet prioriterer mentalitet og arbejdsevner. Når nu det er det man vil med sin hund – have en mentalt stærk hund og træne – så må man ud og orientere sig.

Der er ikke så mange af dem – og i skrivende stund har jeg allerede forespørgsler på hvalp fra Prima fra 2 tyskere og en finne. En collie er ikke bare en collie – og vil man noget bestemt, må man ofte rejse efter det.

En hel lørdag i Sverige – op tidligt søndag morgen og lufte hunde- og så til brugstræning. Vi var lidt brugte, Prima og jeg – men jeg prioriterer den træning højt.

Hun gjorde det rigtigt pænt – vi kom hele B programmet igennem, og det var pænt. Hun galpoerede i indkald – men ikke så hurtigt, som man plejer – og i B vil man have fart og intensitet. Hun var meget mere koncentreret og fokuseret på mig, end tidligere – hendes FVf var i lange stræk SUPER – men i løbeøvelserne ( indkald og apport ) var det adstadig galop. Det trækker ned.

Men vi var trætte, det var lummert – og vi havde været “i byen” hele lørdagen OG hun er stadig bare en lille en på 13 mdr. Træneren sagde, hun ikke er i tvivl om vi består vores prøve. Det er jeg heller ikke – men jeg ved ikke om det lige bliver i første hug 😀 😀 Det kommer nok an på, om hun får noget falsk drægtighed/ går ned her efter løb. Det er jo første løbetid, så jeg kender hende slet ikke der endnu.

Til gengæld var hendes spor ret flot. Jeg havde bygget det op med fokus på grundighed, næsen i alle trin – og lagt 9 genstande ud. Sidst sjuskede hun ved genstande – og nu måtte det under lup. Roastbeef i lommen, så der kunne laves madfest når hun smed sig ned for genstanden – og så måtte jeg hjælpe hende til det evt.

Hun gik grundigt, dybt – og smed sig for alle 9 genstande med smækdæk. SÅDAN!! MORS pige……….og det på en mark fyldt med musehuller. Det har været lidt svært nogle gange – når man nu også er autodidakt musejæger 😀 Hun ænsede dem ikke søndag.

Mange ting går rigtig godt – og det rykker. Min øvelse er ikke at ville for meget, for hurtigt – men stadig have fokus på at lære hende at kende. Men efter den her weekend holder vi fri nogle dage nu.

Jeg skal også til og have planlagt en efterårssæson og tilmeldt hvad jeg vil af prøver der. Jeg har tilmeldt LP prøver – både Fanny og Prima.

Jeg tænker dog vi lige skal ud og lave lidt rally også, eftersom det ser ud til Donna er udtaget til DM – og vi må holde formen i gang.

Jah – og så er det også besluttet at parre Ginny igen i næste løbetid – hvilket bliver ca. november. Hanhund er der også pejlet sig ind på – og der venter en udlandsrejse igen igen 🙂

Der er nok at se til pt, synes jeg.

Herunder et par træningsbilleder fra Sverige.