Jeg må hellere få skrevet, at Mozart er opereret, og alt gik godt 😀 Totalt efter bogen, og ingen problemer overhovedet!

Jeg ved nede og hente Andreas urne her i ugen hos min dyrlæge, og kom i et roligt øjeblik på dagen, så fik sludret lidt med dem dernede.

De fortalte, de havde givet den narkose til collier, som de plejede at bruge – for ud fra historikken antog de, Mozart nok havde MDR1 defekten. Dvs tidligere dyrlæge – ifm tandrens – åbenbart har givet en narkose, som hunde med MDR1-defekten ikke kan tåle. Derfor Mozart åbenbart fik respirationsstof – men hvor de ventilerede ham manuelt, og han så overlevede.

Nu opereres han så næsten 12 år gammel – af nogle dyrlæger og en anæstesi-sygeplejerske, som har totalt tjek på en collie kan have en MDR1-defekt – og det går totalt super.

I denne her uge, har en anden collie-ejer slået op på facebook hendes 2 collier er døde efter at have spist et stykke rugbrød i “stalden”, hvor der var ormekur til heste i. Totalt tragisk. Ormekur til heste indeholder iverkmetin – som hunde med MDR1 defekten ikke tåler overhovedet.

Men det er bare 3 historier for meget på samme uge – og jeg kommer til at genteste mine avlshunde for MDR1 fremover. Jeg ved Prima er fri – for det er begge hendes forældre, men ellers bliver det endnu et parameter jeg vil styre efter avlsmæssigt.

Nu er jeg heldig at have verdens bedste dyrlæger, som jeg ved har totalt tjek på alt – men når der er dyrlæger anno 2015, som kan finde på at give en collie forkert narkose – så bliver jeg godt nok lidt paranoid.

Andrea er kommet hjem i en urne – og ligger nu nede ved siden af Honey og Gimli. Hun har ( som dem ) fået en lyserød Austin-rose plantet ovenpå, og det bliver et smukt hjørne af haven!

Casey ( og C kuldet ) blev 9 år her d. 13. maj – og Prima blev 2 år d. 17. maj. Det har kostet lidt i kødben og gode guffer, men det er jo KUN hyggeligt.

Jeg venter stadig på løbetid – i skrivende stund er der 12 mdr siden Prima sidst var i løb. Hun er åbenbart en med lang tid imellem.

Ventetiden bliver fyldt ud med havesysler. Jeg byggede jo et drivhus her i april – med god hjælp fra en collieven, Søren. Jeg har nu 30 tomater, 2 agurker, peberfrugter, auberginer, baslikum, rosmarin osv stående – og det vokser, så det er en lyst.

Før jeg fik collier var jeg havenørd. Jeg brugte al min tid på at arbejde i vores gamle have, havde farveafstemte bede i Claus Dalby-stil, og brugte meget tid på også selv at lave kompost osv.

Med colliernes indtog måtte jeg foretage et valg. Lækker have med stauder, frøspiret af frø indkøbt i England osv – var ikke nogen fornøjelse, når det blev løbet ned 5 sek efter det var plantet.

Kompost har jeg dog lavet lige siden – og også haft flere planter i krukker osv. Men i år har nørdegenet fået lov at give den gas igen, og hvor ER DET FEDT!!

At gå ude og arbejde,mens hundene tusser rundt – det er bare livskvalitet.

Aftensmaden i dag, bestod af melanzane alla parmigiana – med hjemmeavlet aubergine. Det er der altså noget ved 😀 ( en slags lasagne med aubergine vendt i æg – stegt på panden, tomatsovs og parmesanost. Det er GODT!!

Nu kommer den gode tid – med varme aftener og kaffe på terassen.

Me like!


Prima, 2 år!