Så har jeg lige fået brugt et par timer på at opdatere News siden – eller siderne. For nu hedder det jo 2020, så hele 2019-siden er nu flyttet til “2019” og arkiveret der, og så er det 2020 nyheder der opdateres under “News” fremadrettet.

Altid et arbejde, som imødeses med en vis spænding. Tænk hvis jeg får slette alle nyhederne fra 2019 ? Det er nærmest umuligt at genskabe – og jeg synes det er rigtigt sjovt og hyggeligt at have alle årene tilbage liggende.

Desværre er den første nyhed i 2020 så en trist en af slagsen. Mozarts familie ringede i går, og sagde det desværre ikke gik godt med ham – og de havde talt med dyrlægen og fået en tid i dag til aflivning ( de bruger Ølby, ligesom jeg selv ).

Jeg havde set det komme. Han var forbi til soignering i dec – for at være fin til jul, og der sagde jeg stille farvel til ham. Han havde samme fremtoning som Silver – ingen muskler, vakkelvorn – og et træt blik. Vi talte også om det ifm afhentning – at jeg syntes det var begyndt at gå kraftigt ned ad bakke.

Men 12 år og 3 mdr – så kan man ikke bede om meget mere. Selvfølgelig sørger man – det er forfærdeligt at måtte sig farvel. Når sorgen har lagt sig, håber jeg Mozarts familie kan være glade for ( og stolte af ), at de har givet ham sådan et langt, godt liv. Det er de færreste collier forundt, at blive så gamle.

Det er mig smerteligt bevidst, at nu er cyklussen fuldbragt. De sidste 12 år er der kommet nye hvalpe og kuld til – men 12 år er gået, og ringen er sluttet. Nu er der naturlig afgang i den anden ende, og det er naturligt, omend bestemt ikke særlig sjovt.

Inde i soveværelset er der til gengæld liv og glade dage – der er nye liv, som er påbegyndt. De er børnebørn til Mozarts søster – og sådan kører det hele i ring.

12 dage gamle i dag – og alle har fået øjne. De er stadig blinde, men man kan skimte små rosiner inde i sprækkerne. De er mere vågne, og der er mere liv i kassen nu. Lige som snart bliver det rigtigt sjovt. Så må kassen og hvalpe ind i stuen, så de ikke begynder at planke den.

De er meget livlige og vedholdende små str – og jeg havde lagt en video på FB af det. Efter et par timer fik jeg en video tilsendt af Verena ( Primas opdrætter ). Først var jeg aldeles desorienteret . Jeg ER træt pt – og har blehjerne. Op flere gange om natten osv slider – men jeg var seriøst forvirret. Hvorfor havde hun en video af mine hvalpe ????

En flok tricolour hvalpe (flere med hvide lår og store hvide kraver ) og zoble med hvide pletter på rumpen. Derudover samme adfærd, som jeg lige havde postet – MEGET ihærdige hvalpe, der jagter mor rundt for en tår mælk.

Men så kunne jeg se tæppet var en anden farve – og hundemors ben var helt zoble.

Har du stjålet mine hvalpe ?? spurgte jeg – men næh, det havde hun nu ikke. Det var Primas mor Ice med hendes seneste kuld ( de er ca. 5mdr nu ). Hun havde præcis samme dejavu-følelse,som jeg sad med. Udseendemæssigt, farveaftegningmæsssigt – og adfærdsmæssigt – totalt kopier.

Jeg må sige – so far – at Bobby ikke har sat meget præg på det kuld her. Det er en flok små Boppier 😀 Det bliver spændende at se, som de vokser op……..

Prima gør det så flot, og hvalpene vokser og vokser, og er stadig kæmpe store ift alder. Nu varer det ikke længe, inden de skal smage rigtig mad. Jeg synes tiden flyver.

Men jeg er træt – stjernetræt. Der har bare været umådeligt meget gang i den nu gennem en ganske lang periode.

Jeg har mange planer for,hvad jeg skal nå hver dag. Når jeg så kommer til aften, må jeg sande at det meste af tiden er forsvundet med at lufte store hunde ( de får gode lange ture ), og sidde i hvalpekassen. Så ovevejer jeg lige, om jeg burde vaske gulv der kl. 20.30 – men øjnene er tunge og tørre. Det er vist bare at nuppe en ekstra kop kaffe og så finde en seng. 2 timer senere er der fordringtid igen…………..og 3 timer efter det igen – og så er det morgen (kl 6. ) og så har vi en ny dag, som starter med lange lufteture…………

Alt planlægges,så de små lige er fodrede, når jeg tager ud med de store. Som at have en baby 🙂 Det har jeg jo sådan set også.

Af en eller anden grund, kan jeg ikke finde ud af lægge videoer ind her. Men så er her et link til en lille pige, der hver gang finder kennelmor på et klask og et skrig – og selv kan kravle op på skødet <3

https://www.youtube.com/watch?v=4Of2rfE4L_0