Så er der lige en stille stund her. Jeg synes jeg oplever SÅ meget pt og hverdagen er intens. Sjovt, det kan være sådan i en periode, hvor prøver m.m. er lukket ned. Maj måned plejer ellers at være booked totalt op af prøver. Men man finder virkelig ud af, hvor ligegyldige prøverne er ift motivation osv ift at være hunde-aktiv. Jeg er virkelig mega motiveret pt og får trænet en masse.

Dels træner jeg om torsdagen v. Roskilde hos Pia ( Bergenbolz ). Det er sk… godt. Det er 1½ time, så jeg har både Prima og Jayme med, og så skiftes de. Det er godt nok super træning, og passer lige til mig.

Det er jo så LP, og med nogle afstikkere de sidste år over i rally, så mærker jeg bare, hvor meget det er LP jeg brænder for. Jeg kan synes udviklingen er lidt træls – at alt strammes op hele tiden, så mange hunde faktisk kan få svært ved at hænge på i de højere klasser. Når sværhedsgraden i alt sættes op, er den samlede sum hurtig lidt uoverskuelig. Men lige pt har jeg en lille hund, der arbejder fantastisk, og så er det jo sjovt – og jeg er motiveret for at nørde i detaljer. Eller 2 hunde, jo………Jayme er også ret fantastisk <3

I søndags havde jeg meldt os på et hel dags kursus med Siri, som kom til Sjælland. igen havde jeg begge hunde med, og Jayme fik 1 pas, og Prima 2. Det var så mega inspirerende og bekræftende på så mange planer, så jeg var helt høj, da jeg kørte hjem. Nøjs, hvor fik jeg meget med hjem – fif, fiduser, metoder – og ros til hundene.

– og jeg elsker Siris indfaldsvinkel, med at køre drift, drift, drift og drift på dem. Det er lige mig. Det er også det jeg finder noget af i brugshundeverdenen og vores træning der. Men det giver bare SÅ meget mere – ikke mindst glæde og fokus fra hundene. Klik, godbid er fint – men meget kedeligt og uinspirerende hvis det står alene.

Der blev også talt lidt om mentalitet i de forskellige lande – og det har jeg tænkt meget over siden. Det kunne jeg sådan set fylde 3-4 blogindlæg med, men der var rigtigt mange paraleller til min musikerverden også. I mit ork var vi mange nationaliteter og der ER bare forskellige på os mennesker – fra de forskellige lande. Man kan sagtens se generelle tendenser.

Vi danskere er ikke altid så målrettede som vore kolleger i andre lande. “målrettet” er måske endda lidt et fy-ord her i DK (?) Måske er det en side-effekt af Janteloven – men må ikke ytre for meget, der er noget man gerne vil opnå. Eller føle det………..

Når resultaterne så måske ikke er helt som ønsket – så hænger man sit hat på en anden knage. ” Jamen, jeg vil ikke presse min hund” – “jeg træner kun positive metoder” – og ” det er vigtigt for mig altid at være fair” – og det vigtigste er at det er sjovt.

Alt sammen kan også være rigtigt nok, men da jeg gik og grundede, slog det mig, hvorfor disse ting sættes i modsætning til det at have et mål ?

Man kan da sagtens ønske sig, at ens hund bliver DKLPCH f.eks – og at vejen dertil er skide sjov, super positiv og uden pres for hunden ? også selv om der skal arbejdes for det ?

Jeg er fan af “positive metoder”, og kunne ikke drømme om andet end sørge for træningen er super skæg for mine hunde. Men der er mange andre veje til Rom, end “klik/godbid” – hvilket oftest er det som menes, når der tales positive metoder.

At indlære med leg og drift, er jeg efterhånden langt større fan af – og det giver meget mere på den lange bane – synes jeg. Bottomline – jeg synes ikke det har været så skægt at træne hund i mange år – som nu.

Den sidste tid har også budt på hyggeligt besøg fra Sverige af Anders og Dobby. De havde været til møde på Østre Gasværk, hvor Dobby havde haft kæmpe oplevelse ud af de store spejle derude 😀 Så var der kaffe og playdate bagefter. HOLD nu op, det var fedt at se Dobby igen – og han og Jayme havde en fest. Et par timere senere rykkede Laddie ind til pasning, så dagen efter dette var der en lille pige, der sov godt 😀

I mandags var der selvtræning hos Knud med ham og Marieanne. Også en super dag.

Lige nu har jeg Molly på besøg ( Fannys søster ). Hende har jeg haft til dyrlæge i dag og blive steriliseret – så nu er der ro, kaffe og pusle lidt om hende-tid.

Men jeg skal lige ud 5 min og lege med Jayme og en apport 😀 Verdens bedste <3

Der er lagt billeder ind i flere albummer – men i al fald hos Jayme, Donna, Fanny, Prima, Dobby, Laddie, Joy, Icha, Bobby………..og sikkert flere. Der kommer flere de næste dage, som jeg kommer igennem masserne.