Jeg har den sidste tid flere gange tænkt – og faktisk sagt til min søn – at LIGE nu, er jeg et sted i livet jeg rigtig godt kan lide at være. Det er en god alder at være midt i 40´erne, og de ting jeg har arbejdet for i mange år, begynder virkelig at lykkes og visionerne indfries. Man lærer også sig selv at kende, sådan ad åre………..og kan sige til og fra ift hvad der egentlig gør godt og glad i hverdagen. I bund og grund er det vel det, som det hele handler om – at ved sengetid om aftenen føle en virkelig stor tilfredshed med dagen der gik – og næste morgen glæde sig til at stå op og komme i gang med sin dag.

Jeg har sagt nogle ting fra over det seneste år, som nu giver mere overskud til at pleje mine hvalpekøbere, venner og bekendte – og det føles SÅ godt.

Min have prioriteres også, og det gør også rigtig glad at gå der og se det hele vokse og trives – og så allerede nu faktisk være stort set selvforsynende med grønt, bær osv fra haven ( frugten kommer senere ).

Sidste weekend var jeg på Fyn. Et arrangement lavet af hvalpekøber Trine, som kender en god fårehyrde derovre, hun har gode erfaringer med. Der blev spurgt ud, hvem der ville med – og 8 stk collier kom – 7 Lapinetter og en bonusflok-collie. Vi kom fra Lolland, Sjælland og så Fyn, og SIKKE en dag vi havde. En hel dag hos Jesper Odgaard Sørensen, og jeg er fan! Vi havde alle prøvet det før, så teorien sprang vi let hen over, men fik til gengæld lækker morgenmad – og så var det i gang.

Alle hunde havde instinkt – og jeg fik så meget ros for avlen her i huset. Han var imponeret, sagde han – og “super flot avl” – “bedste collier jeg har set”.

Ja, det er grimt at prale – men jeg har arbejdet i 13 år for at lave collier, der kan og vil arbejde, så det er godylt tilfredsstillende at få sådanne tilbagemeldinger. Det kan til tider være en lidt ensom vej – for det er ikke sådan de fleste ser racen.

Trine og Erika har været der før, og KÆFT deres hunde arbejder lækkert! Heras søster Hollie blev også rigtig godt tændt, og arbejdede super flot. 3 små J hvalpe udviste rigtig fin adfærd ( særligt Derfel faktisk ) og for mig var dagens mest rørende oplevelse Prima. Hun er nu 3 år, og var sidst på får da hun var 6 mdr. Da lagde hun lidt kækt ud, og hyrden brølede af hende og kastede en hyrdestav mod hende. Prima er MEGA blød – et stilfærdigt “nej” rækker rigeligt – så hendes grænser blev overskredet. Hun bakkede totalt på opgaven og stod af. Jeg var meget spændt på, hvad hun sagde nu – og havde egentlig mest meldt hende til, fordi hun alligevel skulle med. Jayme var så det vigtige på dagen.

Men Prima var fantastisk <3 Startede ud med lidt jagt – lad hende gøre det, sagde hyrden – det der er ingenting, og hun skal have noget succes. Så blev hun tændt, og bare ved at jeg ændrede i retninger jeg gik osv – BUM, så hyrdede og drev hun super flot. Helt uden stress, men målrettet og i balance. KÆFT da en oplevelse. Jeg var helt rørt.

Det var en fantastisk dag, der også bød på masser af hygge – og stedet kan anbefales. Jeg har aldrig før oplevet at forstå så meget hvad det går ud på, og faktisk føle overskud inde ved fårene – og vide, hvad jeg skulle. Han gør et rigtigt godt job, Jesper.

Prima kan ses her : https://prima.lapinette.dk/#share?id=1d120212-b9c5-4ab8-9982-caf87a3b08f5

Det var søndag – onsdag var Prima og jeg til prøve-prøve. Vi træner jo LP3 og er ikke i mål, så jeg meldte til i LP2, for vi har ikke megen prøve-erfaring i rygsækken, da stort set 1½ år af hendes 3 leveår, har været hevet ud af kalenderen pga først tarm i klemme, dernæst hvalpekuld.

Så super godt at mærke hende i prøve-situationen, og faktisk har vi jo ikke fået en 1.præmie i den endnu, så fint at komme den igennem, selvom det er andre ting vi har fokuseret på i træningen.

Det var i Gøderup – og Pia Bergenholz var dommer. Super god træning – og Prima leverede en fin prøve. 5 * 10, 1 * 9,5, 1 * 8,5 og resten 9. Så i den grad en flot 1. præmie, hvis det havde været off. Det er super fint – men jeg fik også øje på ting, vi skal have under lup 😀 Hendes modus var lige det højeste, hvilket er fedt i nogle øvelser – og andre er det mindre hensigtsmæssigt, så jeg skal ud og arbejde med flow og modus. Men hun er altså en rigtig fin lille hund at arbejde med <3

I dag var der så prøve igen – denne gang Jayme og hendes debut. Hvalpeprøve i schæferhundeklubben, og det lyder måske meget nemt, men det er det nu ikke. Det er dele fra Beg B – og så må man godt rose undervejs. Derudover lidt andet lydighed – en fiks og færdig apportøvelse er også en af opgaverne.

Lineføring med løb og direkte over i langsom gang. Lineføring med sit og dæk ( direkte fra gående ) – og så nuppede han en stå med også. Zig zag mellem alle de andre hvalpe ( tror vi var 7-8 stk ), indkald, apport, væsenstest, tandvisning, Gruppen ( man går i 8 tal rundt om en gruppe af 4 personer ) og til sidst en test hvor vi stod i ring med hundene, en person kommer og hilser på, og de skal forholde sig i ro.

Det er alligevel meget for nogle små hoveder – og skal det være i skabet, skal det være godt.

Jeg er glad for min apportøvelse landede for et par dage siden 😀 Den har været juni måndes helt store opgave, og det så sort ud fra start – men vi er endt med at have hel færdig øvelse, hvor jeg stadig dog hjælper hende ind i plads med foden.

Vi er på hold med nogle ret seje schæfere, men Jayme opnåede 198 points ud af 200 – og vandt prøven og sit livs første pokal.

Hun er fantastisk at være til prøve med – fedt at prøve. Totalt fokuseret, ser kun mig og er oppe på det sorte af neglene for at arbejde. Der er så meget “Donna” i hende, garneret med mors super tempo. Hun er lige nøjagtigt hvad jeg håbede på med den kombi.

En lille “sjov” ting er, at da jeg havde været til træning nogle gange, blev jeg spurgt om hun skulle have hvalpe en dag. Jah, det skal hun jo, hvis alle sundhedsundersøgelser, mentalbeskrivelse m.m. er ok.

Jamen, så ville min træner gerne bestille en hvalp allerede – om muligt. Jeg tror jeg tabte kæben – en schæfermand, der vil have collie – men jow, det ville han gerne. Han syntes hun var fantastisk. Det er nok den fedeste tilkendegivelse jeg har fået i år 🙂

Her er lidt aftentræning omkring “følge” fra sidste uge :

https://jkuld.lapinette.dk/#share?id=adccbe8e-1684-492f-849c-e021fa6b9742
Og her er apporten for et par dage siden :

https://jkuld.lapinette.dk/#share?id=dbcc0643-9886-40b5-8497-ca6b33e51871

Den sidste tid har også budt på mange hvalpe forbi til vask og/eller hygge. Jeg har besøgt Dina fra C kuldet, hvor hendes datter Sally også var der og ville vaskes. Sally har jeg ikke set, siden jeg var med til at bringe dem til verden. Også rigtig fin dag.

Ginny og Icha var herhjemme i går – Icha bare for at lege med jayme. De to elsker bare hinanden – rørende at se <3

Et par timer senere kom Laddie og skulle også smukkeseres. Så var der party party igen – Jayme sov godt om aftenen 😀


Laddie

Dagene ryger af sted med en masse hundeoplevelser – i selskab af en masse gode hundevenner og hvalpekøbere.

Jeg kan virkelig godt lide tiden lige NU – kaffen er bare bedre end den plejer ved aftentide 😀

Nu står den på lørdagsrengøring – og hey, selv det går som en leg 😀

PS : Jeg har lagt en del billeder ind hist og pist, og også en video hos Tesla, af hendes titelprøve ift at blive TDCH ( trick dog Champion ).

Den opgave har Hera og Dixie også taget på sig – Hera har nu de første 4 prøver, og mangler kun titelprøven. Meget spændende at følge – jeg er særligt imponeret af, at de kan regnestykker.Men tjek evt. selv videoen…….det giver nok mere mening, end at jeg forklarer en hel masse.